ALLT talar för HIF - men IFK struntar i siffrorna

Foto: I teorin ska Stefan Selakoviç och hans IFK Göteborg inte ha mycket att sätta emot Helsingborg och Mattias Lindström i kvällens allsvenska match.
FOTBOLL

GÖTEBORG/HELSINGBORG. IFK Göteborg har fått en mardrömsstart och Helsingborg kommer med full pott.

– Perfekt läge att möta dem, säger HIF:s veteran Mattias Lindström kaxigt.

Helsingborg har dessutom tio raka möten med Blåvitt i allsvenskan utan förlust.

Det är skilda världar i Helsingborg och IFK Göteborg. Fjolårstvåan har imponerat och inlett säsongen med två raka segrar. Göteborgarna, som vanligt med ett på papperet starkt lag, är rejält pressade efter 0–1 hemma mot Örebro och 1–3 borta mot BK Häcken.

– Vi tycker det är ett perfekt läge att möta dem. Det här är en jobbig match för dem, säger HIF:s ytter Mattias Lindström inför kvällens match på Gamla Ullevi.

– Börjar man förlora så sätter det sig i huvudet på spelarna. De tappar nog några procent på grund av det, säger Christoffer Andersson.

”Shit, är ju kanon”

Känner du till er statistik mot Blåvitt i allsvenskan?

– Nej, men jag vet att vi ofta fått med oss resultaten även om det varit tuffa tillställningar.

Tio matcher i rad i serien utan förlust.

– Shit, det är ju kanonstatistik.

Förklaringen?

– Framför allt har vi haft väldigt bra koll på Hysén. Han betyder mycket för deras spel och vi har lyckats neutralisera honom. Vi har goda möjligheter att ta tre poäng. Gräsmattan ska vara bra och det gynnar vårt passningsspel, säger Christoffer Andersson.

”Revanschsugna”

IFK Göteborgs Stefan Selakoviç ger inte mycket för de dystra siffrorna.

– Tio matcher utan seger är förstås ganska mycket, men Helsingborg känns inte som något boogey team för oss. Vi brukar spela ganska bra mot dem och vi slog dem i cupsemin 2009. Varje match är unik och nu spelar vi på hemmaplan, och vi är förstås väldigt revanschsugna efter förlusterna. Två tunga argument som talar för oss, säger han.

Turbulent i Göteborg

Blåvitts dåliga start har skapat turbulens kring klubben. Tränaren Jonas Olsson har fått hård kritik och lär hänga löst om den negativa trenden fortsätter.

– Vi skiter ganska mycket i allt det där och det är ingenting det snackas om internt i truppen. Men man kan konstatera att det aldrig är dött i IFK Göteborg, och det är positivt. Vi använder alla uttalanden och uppgifter som tändvätska, säger Selakoviç.

ARTIKELN HANDLAR OM