Wanderson kan bli kvar när lånet går ut

avMichael Wagner

FOTBOLL

Gais kan få behålla stjärnan: ”Han vill stanna”

GÖTEBORG. Allt mer tyder på att Wanderson, 25, blir kvar i Gais när lånet från Al Ahli går ut i sommar.

– Vi kanske kan hitta något som är bra för alla, säger Wanderson.

Den saudiska klubben är skyldig Gais 7,5 miljoner kronor och privata investerare är redo att bidra vid ett återköp.

Foto: Vill stanna Wanderson är på lån från Al Ahli, men nu talar mycket för att brassen Wanderson Da Carmo blir kvar i Gais när lånet går ut i sommar.

Brassestjärnan var inte Gais matchvinnare mot AIK i går. Det var landsmannen Álvaro Santos med sina båda mål i 2–0-segern.

Men det råder ingen tvekan om vad Wanderson med tre mål och sex assist betyder för Gais, just nu sensationell fyra i allsvenskan.

Makrillarna har 25-åringen på lån från saudiska Al Ahli till och med 2 augusti.

Vad vill du?

– Det skulle vara trevligt att stanna, men det är inte jag som bestämmer. Vi kanske kan hitta något som är bra för alla inblandade.

– Jag pratar med min agent, vi pratar med presidenten i Gais och i Saudi. Vi får se. Nu koncentrerar jag mig på nästa match, säger Wanderson diplomatiskt till Sportbladet.

”Beredd att göra allt”

Till nära vännen Álvaro Santos och Gaistränaren Alexander Axén har dock Wanderson gett raka besked:

– Jag pratar mycket med honom, han vill stanna. Han är beredd att göra allt. Det kommer lösa sig. Han ser det som en chans att göra något bra med Gais nu också, säger Santos. Vad spelaren själv vill är väldigt viktigt.

– Jag vet att Wanderson själv vill stanna och vi håller på och tittar på lösningar, säger Axén.

Enligt uppgifter till Sportbladet är en nyckel att Al Ahli ännu inte betalt återstående halvan av övergångssumman på 15 miljoner kronor, det vill säga 7,5 miljoner kronor, till Gais.

Diskuterar lösningar

– Jag kommenterar inga siffror. Men vi diskuterar lite olika lösningar. De (Al Ahli) kan nog tänka sig att låta honom stanna, allt från ett fortsatt lån till att vi löser tillbaka Wanderson. Han är bunden av ett avtal med Al Ahli, men jag är optimistisk och tror vi kan hitta en lösning, säger Mats Persson.

Gais ekonomi är begränsad. Var får ni resurserna för att behålla Wanderson?

– Ingen har förpliktat sig, men flera intressenter har ställt sig positiva till att bidra för att lösa det, säger Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM