Duon knäskadade i mardrömsmatch

avPatrik Brenning

FOTBOLL

”Var så upptagen med knäet att han glömde att markera”

Foto: FOTO: SCANPIX
Andersson och Stenman.

Både Fredrik Stenman och Petter Andersson klev av 4-1-förlusten mot Roda med knäskador.

Andersson tillstånd är oklart med sent på lördagen kom lugnande besked från Stenman.

– Jag fick ett sms och han säger att han kan gå utan problem så det är ingen korsbands- eller meniskskada, säger agenten Patrick Mörk.

Petter Andersson slet 2009 av det främre korsbandet två gånger och har sedan dess jobbat med att hitta formen igen. Därför var det många oroliga blickar när svensken linkade av matchen mot Roda efter bara 16 minuter med nya knäproblem.

”Glömde markera”

– Han var så upptagen med sitt knä att han glömde att markera (Ruud) Vormer, säger assisterande tränaren Erwin van de Looi till De Telegraaf.

Inte blev det muntrare miner i Groningen när även Fredrik Stenman tvingades avbryta matchen i halvtid efter att även han upplevt smärtor i knäet. 27-åringen ska genomgå mer omfattande undersökningar på söndagen men kunde redan på lördagskvällen ge lugnande besked.

”Är inget allvarligt”

– Jag fick ett sms och han trodde inte att det skulle vara någon fara. Han översträckte knäet men kunde spela klart första halvlek. De har kollat knäet och det är inget allvarligt. Han kan också gå utan problem så det ska inte vara någon korsbands- eller meniskskada, säger Stenmans agent Patrick Mörk.

Roda vann matchen med 4-1 efter att Mads Junker gjort ett hattrick.

ARTIKELN HANDLAR OM