Ska köpa Bale för 420 miljoner

FOTBOLL

Ferguson: Vi måste anta utmaningen

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson flaggar för en stor affär i sommar.

Enligt The Mirror planerar skotten att bjuda 420 miljoner för Tottenhams Gareth Bale.

– Vi är intresserade av en spelare och jag tror att vi har en chans att ta hit honom, säger Ferguson till United Review.

Ryan Giggs förkunnade nyligen att han fortsätter en säsong till i Manchester United. Enligt The Mirror har managern Sir Alex Ferguson nu börjat planera för en framtid utan walesaren. Tidningen skriver att skotten planerar att ersätta veteranen med Tottenhams Gareth Bale.

”Måste anta utmaningen”

21-åringen har gjort succé i årets Tottenham och enligt rykten är långt fler klubbar än bara United intresserade. Ferguson hoppas att 420 miljoner kronor ska räcka för att vinna kampen om vänsteryttern och sade nyligen i en intervju med United Review att han inte räds att investera stort i sommar.

– Miljardärer har introducerat en helt ny värld som vänt upp och ner på fotbollen. För vår del har vi inte råd att bara sitta på våra höga hästar. Vi måste ta oss an utmaningen, säger Ferguson.

”Är intresserade av en spelare”

United värvade ingen ny spelare i sommar men Ferguson erkänner att han har en spelare i sikte, enligt The Mirror handlar det alltså om Bale.

– Jag värvade ingen ny spelare under transferfönstret men det är för att vi gjort vår hemläxa och inte behöver rusa in i panikköp. Vi är intresserade av en spelare och jag tror att vi har en chans att ta hit honom. Men det är andra intressen involverade och vi var inte redo så vi måste vänta till sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM