Gais köper Wanderson

FOTBOLL

GÖTEBORG. Wanderson stannar i Gais.

Det uppger klubben på sin hemsida.

– Vi är överens med Al Ahli, säger sportchefen Mats Persson.

Persson befinner sig i Saudiarabien och har under tisdagskvällen suttit i förhandlingar med Al Ahli, som förra sommaren köpte Wanderson från Gais för cirka 15 miljoner kronor. Brassen trivdes aldrig där och lånades ut till Gais under våren och sommaren. I går gick det avtalet ut och Gais intention har hela tiden varit att få tillbaka Wanderson permanent.

Något som Mats Persson alltså uppger att han lyckats med.

– Nu är vi överens med Al-Ahli. Sedan är det några detaljer som återstår och det kommer vi att lösa hemma i Göteborg under onsdagen. Sedan är Wanderson GAIS spelare igen, säger Persson till klubbens hemsida.

Oklart vad affären kostar

Det är inte känt hur den ekonomiska uppgörelsen ser ut, men Sportbladet berättade i tisdagens tidning att Al Ahli fortfarande inte hade betalt hela övergångssumman för Wanderson. Enligt Sportbladets källor återstod det exakt en miljon dollar, drygt 6,5 miljoner kronor. Något som Mats Persson förstås haft som trumfkort under förhandlingarna. Och enligt samma uppgiftslämnare var Gais beredda att avstå den fordran för att få tillbaka stjärnanfallaren.

Wandersons personliga avtal inte klart

Wandersons personliga avtal med Göteborgsklubben ska dock inte vara färdigförhandlat ännu.

Sportbladet har sökt Gais sportchef Mats Persson och ordföranden Christer Wallin för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM