Erik Hamrén har startelvan klar

CHISINAU. Olof Mellberg och Daniel Majstorovic är tillbaka.

Men det har inte märkts så mycket på samlingen, enligt Erik Hamrén.

– Jag hoppas få se det på matchen, säger förbundskaptenen dagen före Moldavienmatchen.

Erik Hamrén har en startelva klar.

– Jag ska förstås invänta träningen här på arenan i kväll men jag har en startelva klar i huvudet, säger han på dagen-före-presskonferensen på matcharenan Zimbru.

Märks inte så mycket

Det blir förstås ett nytt mittbackspar jämfört med senaste EM-kvalmatchen mot Moldavien då Olof Mellberg (avstängd senast) och Daniel Majstorovic skadad) är tillbaka.

Märks det att de är tillbaka?

– Inte så mycket på samlingen, jag tror att det kommer att märkas mer på match. Det är två vinnarskallar men det hade de som ersatte dem också.

Mellberg och Majstorovic har 145 landskamper tillsammans.

– Visst – de har rutinen och erfarenheten och kanske en respekt i gruppen för vad de presterat. Men jag har inte sett så stor skillnad ännu. Jag hoppas få se det på matchen med den erfarenheten och rutinen de har förstås, säger förbundskaptenen.

Anders Svensson är också tillbaka?

– De här spelarna som kommer tillbaka – Anders, Olof och Daniel – har en stor erfarenhet, har vinnarskallar och är ledartyper vilket är viktigt, inte minst i en så här svår bortamatch.

”Måste förvänta oss allting”

Han är beredd på allting i morgon från moldaverna.

– Vi vet inte hur de kommer att agera. De överraskade oss senast med att ligga högre i utgångspositionerna än vi hade förväntat oss.

– Vi måste förvänta oss allting i morgon.

Är det någon skillnad på hur Moldavien spelar hemma och borta?

– Inte så mycket, vad vi sett hittills. De har spelat på ungefär samma sätt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN