”Kan inte fälla Tevez – i brist på vittnen”

FOTBOLL

Kan inte sparkas – nu har prislappen avslöjats

Enligt Daily Mail och The Mirror kan inte Manchester City, i brist på vittnen, fälla Carlos Tevez för att ha vägrat spela.

Nu förväntas klubben istället för att bryta 27-åringens kontrakt sälja anfallaren och Corinthians sportchef Edu har redan träffat klubben.

– Mancini sade att han inte vill ha tillbaka honom och vi hoppas kunna lösa situationen, säger Edu enligt Daily Mail.

Manchester Citys manager Roberto Mancini anklagade Carlos Tevez för att ha vägrat hoppa in i matchen mot Bayern München i Champions League. Argentinaren har sedan matchen den 27 september inte fått spela samtidigt som City gjort en intern utredning kring händelserna i München.

Nya priset: 210 miljoner

Tevez riskerade att få sitt lukrativa kontrakt brutet med klubben men enligt Daily Mails och The Mirrors uppgifter ser klubben inte ut att kunna fälla argentinaren. Tidningarna skriver att ingen på bänken har kunnat styrka Mancinis version att Tevez vägrade att spela.

Tevez kan fortfarande fällas för att han vägrade värma upp, en betydligt mildare anklagelse. Samtidigt förväntas Manchester-klubben nu försöka sälja Tevez i januari.

Brasilianska Corinthians erbjöd nästan 415 miljoner kronor för Carlos Tevez i somras men fick nobben. Nu har klubbens sportchef Edu hållit ett nytt möte med Manchester Citys utvecklingschef Patrick Vieira och Tevez agent Kia Joorabchian. Enligt Edu ska Tevez prislapp nu ha sjunkit till 210 miljoner kronor, skriver Daily Mail.

”Kan inte förneka Tevez”

– Det är mitt jobb att leta efter spelare som vill komma tillbaka till vårt land. Jag kan inte förneka att Tevez är en av dem, säger Edu.

Men trots att priset nu är nästan hälften av av vad Corinthians var villiga att betala i somras är det inte säkert att de möter Citys nya krav.

– Det är svårt att tala om priset och säga om han är värd det eller inte. City har sagt att Tevez måste hålla sig borta i en månad. Mancini har sagt att han inte vill ha honom tillbaka. Vi hoppas kunna lösa den situationen.

ARTIKELN HANDLAR OM