”Liverpool ville inte ha mig eller Torres”

FOTBOLL

Mascherano: Klubbens agerande är sorgligt

Förre Liverpool-spelaren Javier Macherano säger att han inte blev förvånad över Fernando Torres övergång till Chelsea.

Argentinaren går nu istället till stenhård attack mot klubben som han säger tvingar bort sina stjärnor genom bakdörren.

– Det är sorgligt att pressen och klubben försöker övertyga alla om att det är spelarens fel när sanningen är att Liverpool inte visade något intresse i att behålla oss i klubben, säger Mascherano till ESPN.

Fernando Torres har pekats ut som svikare, kallats legosoldat och fått se Liverpool-fansen bränna hans tröja efter övergången till Chelsea. Något som upprör förre lagkamraten Javier Mascherano.

”Såg ut som jag dödat någon”

26-åringen, som såldes till Barcelona förra sommaren, anklagar sin förra klubb för att ljuga och tvinga bort spelare.

– Jag blev inte förvånad över vad som hände med Fernando. När jag lämnade Liverpool såg det ut som att jag dödat någon. Det är sorgligt att folk som gjort något viktigt för klubben tvingas lämna genom bakdörren, säger Mascherano enligt ESPN.

Har tröstat Torres

Enligt argentinaren ville inte Liverpool ha kvar varken honom eller Torres. Men samtidigt som klubben räknade pengarna från försäljningarna ska de samtidigt ha pekat ut spelarna som drivande bakom affärerna.

– Det är sorgligt att pressen och klubben försöker övertyga alla om att det är spelarens fel när sanningen är att Liverpool inte visade något intresse i att behålla oss i klubben. De viktigaste spelarna lämnade inte på något vackert sätt, säger 26-åringen.

– Jag talade med Fernando och sade till honom att han inte behöver oroa sig eftersom han gjorde sitt bästa för klubben. Även fast han inte vann några titlar så var han en viktig spelare och hjälpte klubben i alla lägen.

ARTIKELN HANDLAR OM