IFK:s mardröm

FOTBOLL

Fast i botten efter två stolpträffar

Christoffer Källqvists vänstra stolpe kostade IFK Göteborg en seger mot Häcken.

Istället föll laget ihop, föll med 1-3 och är på väg ner i allsvenskans bottenträsk.

– Det är klart att man tittar tillbaka på första halvlek och våra två stolpskott, det hade varit oerhört betydelsefullt om de hade gått in, säger tränaren Jonas Olsson i Canal Plus.

IFK Göteborg följde upp 0-1-förlusten mot Örebro i premiären med ett nytt tungt nederlag. Derbyt mot Häcken slutade 1-3 och laget står nu på noll poäng efter två matcher inför mötet med topptippade Helsingborg.

”Hade räknat in den”

En situation som redan nu sätter hård press på tränaren Jonas Olsson. Men allt hade kunnat vara annorlunda – om det inte vore för Christoffer Källqvists vänstra stolpe.

Andreas Drugge trodde först att han hade gjort 1-0 för IFK men bollen tog i stolpens insida. Tobias Hysén placerade istället in det första målet intill den andra stolpen innan spöket var framme igen.

Hysén rann återigen igenom, sköt mot bortre hörnet men fick se Källqvist återigen tippa skottet i, just det, vänstra stolpens insida.

– Det är en fantastisk räddning han gör. Jag hade nästan räknat in den med. Han är vass nere vid backen men jag trodde att den skulle gå in ändå, sade Hysén i Canal Plus.

”Kan inte gömma oss nu”

Istället för en större ledning fick bortalaget nöja sig med 1-0 i halvtid. Det räckte inte.

– Det är klart att man tittar tillbaka på första halvlek och våra två stolpskott, det hade varit oerhört betydelsefullt om de hade gått in. Men vi fick inte det, säger Jonas Olsson.

Mellan minut 48 och 64 gjorde Häcken tre raka mål och säkrade segern. Jonas Bjurström satte 1-0 vackert med ett långskott, René Makondele 2-0 minst lika snyggt på en frispark och Mathias Ranegie 3-0 intill IFK:s mardrömsstolpe från den första halvleken.

En tung förlust för IFK som fastnar i botten och nu väntar alltså Helsingborg härnäst.

– Vi kan inte gömma oss nu. Nu har vi en viktig match mot ett oerhört bra lag framför oss men vi kan inte vika ner oss nu, det är bara att knyta näven, säger Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM