Starfelt: ”Det här höjer mig ytterligare”

Blåvitts nyförvärv från BP bäst i IFK Göteborgs premiärförlust

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
FOTBOLL

GÖTEBORG. Förlust i premiären, 1-3, mot Ålborg.

Trots de insläppta målen var IFK Göteborgs bäste spelare mittbacken Carl Starfelt, 22.

– Det känns jätteroligt. Det höjer mig ytterligare, säger nyförvärvet om hyllningarna.

Det var utsålt, drygt 2 000 åskådare i Prioritet Serneke Arenas inomhushall, när ett IFK Göteborg under renovering säsongsdebuterade mot danska tabellsjuan Ålborg.

Emil Salomonsson gav Blåvitt ledningen (31) efter att hemmalaget hade imponerat med fint passningsspel och bra rörlighet i det nya 3-4-3-systemet under den inledande halvtimmen.

Men Ålborg kvitterade bara minuten efter Salomonssons frisparksmål. 

Blir ni utlämnade i trebacklinjen emellanåt?

Det fick vi se till viss del vid deras första mål. Vi ska inte ta så stora risker så att vi blir övermannade på det sättet. Det är grejer vi kan jobba med, säger mittbacken Carl Starfelt, som var den som imponerade mest med en kombination av fina brytningar och vårdat passningsspel.

”Resultatet sekundärt”

– Första halvlek har vi mycket bra intentioner. Delar av det vi tränat mycket på var det bra att vi fick ut under match också. Det var det vi ville se. Resultatet var sekundärt, analyserar Starfelt.

Vad tycker du om din insats?

– Jag tycker själv att det bara kan gå uppåt. Jag har en bit kvar till fysisk bra status.

Du får en hel del beröm. Vad betyder det för dig?

– Det är jätteroligt, det höjer mig ytterligare, säger Starfelt. 

IFK Göteborg genomförde många byten under den andra halvleken och Ålborg, som återstartar i danska ligan om knappt tre veckor, tog över och gick ifrån till en 3-1-seger.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi:

– Det var ganska väntat: vi vågar spela men vi blir också straffade på ett sätt som vi inte hoppas bli om några månader. Men för att komma dit måste vi våga fortsätta, säger han.

Hyllar Sebastian Eriksson

– I andra halvlek tappade vi initiativ med många byten. Vi avslutade mer med ett U19-lag, sett till ålder, än ett seniorlag. Men med de förutsättningarna håller de unga killarna upp det bra och är nära en kvittering innan vi åker på 1-3-målet.

Var det någon spelare som stack ut…?

– Vissa svar ville jag ha mer än andra. Som att Sebastian Eriksson som mittback visade egenskaper som gör att han hör hemma där. Sebastian Erikssons första halvlek sett till spelet med bollen var fantastisk. Alla tre som startade i backlinjen visade fina egenskaper, säger Asbaghi.

ARTIKELN HANDLAR OM