”Ser fram emot en framtid utan honom”

FOTBOLL

Allsvenska klubben häver avstängningen på en misstänkt spelare.

Nu rasar klubbens supporterförening.

”Det är ovärdigt vår förening”, skriver de på sin hemsida.

Den allsvenska spelaren häktades under hösten misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn, och ett försök till våldtäkt.

Efter häktningsförhandlingarna sattes spelaren på fri fot, och brottsrubriceringen mildrades till misstänkt på sannolika skäl för sexuellt utnyttjande av barn i två fall.

Under hösten har spelaren varit avstängd från sin klubb – men under torsdagen valde klubben att häva avstängningen och spelaren var, för första gången på fyra månader, i träning med laget.

Rasar mot beskedet

Klubbens besked att häva avstängningen har fått supporterföreningen att rasa.

På sin hemsida skriver de:

”Vi är en förening som går i bräschen på många sätt för svensk elitfotboll. Vår förening ska kunna representera sina medlemmar, staden och emblemet med stolthet. Lika framgångsrika som vi är på planen ska vi kunna vara som samhällsrepresentanter”.

”Ser fram emot en framtid utan honom”

De fortsätter sedan:

”Mot denna bakgrund är vår supporterförening besvikna över klubbens beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstänging. Detta innebär att spelaren återigen representerar vår klubb genom att bära vårt emblem samtidigt som förundersökning pågår gällande sexualbrott. Vi ser fram emot en framtid utan den här spelaren i klubben och till dess anser vi att han skall representera oss varken i träning eller match”.

Spelschema Allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM