Utskällda i paus – då slog nickspecialisten till

avAndreas Lundin

FOTBOLL

Öster är nu mycket nära allsvensk plats

Foto: Matteo Blomqvist-Zampi gjorde två mål.

Öster-spelarna fick en rejäl sågning av tränaren Roar Hansen i halvtid. I andra halvlek kom superettans serieledare ut som ett helt annat lag och vände 0-1 till 2-1 mot Jönköpings Södra.

– Roar sa till oss att gå ut och kämpa, kriga och vinna boll. Det visar vi i andra då vi kör över Jönköpings Södra, säger tvåmålsskytten Matteo Blomqvist-Zampi.

Öster är bara ett par poäng ifrån att säkra avancemanget till allsvenskan. Spelarna verkade tro att det redan var klart i den första halvleken hemma mot Jönköpings Södra. Gästerna dominerade och ledde rättvist med 1-0 som nyförvärvet Dustin Corea gjorde.

När TV4 Sport intervjuade Östers tränare Roar Hansen i halvtid var han rasande.

– Det är ett seniorlag i Jönköpings Södra mot ett pojklag, Öster. Det är totalt värdelöst. Vi springer bara vid sidan om och det är inte någon som spänner musklerna överhuvudtaget i duellspelet. Vi är ute och joggar i parken, jag vet inte riktigt vad vi sysslar med, sade Hansen.

Gjort fem av sex mål med huvudet

I den andra halvleken kom Öster ut som ett nytt lag. Matteo Blomqvist-Zampi, 22, vände på egen hand med att göra två mål – båda på språngnickar efter inlägg från vänsterkanten.

– Jag föredrar att avsluta med huvudet, det är det jag är bra på. Jag brukar känna vart bollen ska komma, säger Matteo Blomqvist-Zampi till Sportbladet.

Anfallaren har gjort fem av sina sex mål den här säsongen med huvudet.

Öster har nu 61 poäng i superettan, 13 poäng fler än tvåan Brommapojkarna och 14 poäng fler än trean Halmstad. De närmast jagande lagen spelar sina matcher i den 24:e omgången i helgen.

Men tvåmålsskytten vill inte ta ut det allsvenska avancemanget i förskott.

– Den frågan får vi efter varje match, men det blir samma tråkiga svar. Vi ska bara gå in och fokusera på våra matcher, säger Blomqvist-Zampi.

ARTIKELN HANDLAR OM