Så mycket tjänar Ibra - egentligen

Svensken inte längre tio-i-topp i världen

Zlatan Ibrahimovic monsterlön stämmer inte.

Svensken tjänar 77 miljoner kronor – inte 121 miljoner, som tidigare rapporterats.

Det innebär att svensken inte är näst bäst betald i fotbollsvärlden.

Det har knorrats om Zlatan Ibrahimovic påstådda monsterlön på 120 miljoner kronor om året i franska Paris Saint Germain. Presidenten François Hollande har öppet kritiserat de skenande lönerna i fotbollsvärlden och lovade, i samband med att han tillträdde, en skatt på 75 procent för de som tjänar över 1 miljon euro om året.

Men PSG har hävdat att Ibrahimovic var värd priset.

– Det går inte att sätta ett pris på passion. Det kom 6 000 personer till "Les Champs" för hans skull, sa Leonardo i somras, syftande på Zlatans presentation på Champs Elysées, till L'Équipe.

Nya uppgifter

På söndagen presenterade den franska tidningen Le Parisien nya uppgifter om supersvenskens lön. Enligt tidningen tjänar Ibrahimovic nio miljoner euro om året - knappt 77 miljoner kronor. Alltså inte 14 miljoner euro (120 miljoner kronor) som samma tidning tidigare har presenterat.

Det gör att Zlatan petas ner från andraplatsen i den lista över de bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Han halkar efter spelare som Samuel Eto'o (20 miljoner euro i Anzhi), Didier Drogba (15 miljoner euro i Shanghai) och Franck Ribery (10 miljoner euro i Bayern München).

Stora sociala avgifter

Trots att lönen inte är lika hög som tidigare rapporterats står PSG med fet nota för Ibrahimovic tjänster. Enligt Le Parisien kommer klubbet att tvingas betala knappt 150 miljoner kronor i sociala avgifter. Skulle Hollandes reform genomföras tillkommer ytterligare 80 miljoner i avgifter för PSG.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN