Uppgifter i natt: Juve vill ha Zlatan i juni

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Conte vill få arbetsro i sommar”

1 av 3
Både Zlatan Ibrahimovic och Juventus uppges vara sugna på att få till en övergång. Enligt uppgifter vill alla inblandade att affären ska gå fort.

Zlatan Ibrahimovic, 31, kan bli klar för Juventus redan i juni.

Det uppger flera källor nära och inom klubben.

– Conte vill ha arbetsro i sommar, han vill göra klart affären så fort som möjligt, säger en källa.

”En scudetto-present” till Antonio Conte.

Så uppges Zlatans agent Mino Raiola och förre stjärnspelaren Pavel Nedved, numera i Juventus styrelse och Raiolas vapendragare, kalla Ibrahimovic-affären.

Redan för snart två månader sen rapporterade Sportbladet för första gången om Juventus intresse för Zlatan.

Ett intresse som nu, enligt italienska uppgifter, både officiella och inofficiella, kan resultera i en snabb affär, om allt går i lås.

Vill inte ha rykten

– Nästa säsong siktar Juve på Europa, det är det enda Conte tänker på, Champions League. Han vill ha Ibra och han vill ha honom snabbt, säger en kontakt i Turin.

Juventus tränare uppges ha pratat med Pavel Nedved som i sin tur talat med Mino Raiola.

– De betonar vikten av att saker blir klara fort, de vill inte ha en sommar av rykten. Conte vill veta hur laget ser ut i god tid och få arbetsro och en lång försäsong med komplett och färdigt lag, säger en Juve-källa.

Kan gå ner i lön

Zlatan sägs vara beredd att gå ner i lön och vd:n Beppe Marotta är därför på väg att mjukna.

– Raiola är en skicklig jävel. Han har fått Ibra att förstå att han måste gå ner i lön och han börjar få Marotta att vekna, säger en källa i Turin till Sportbladet.

Enligt italienska uppgifter kan även sportchef Leonardo vara på väg bort från PSG, utöver tränare Ancelotti, och det talas allt mer om ett fruktat ”stjärnfall”, så fort säsongen är över.

”Båda parter vill”

Sportbladet fick i natt på förhand ta del av uppgifter till Gazzetta dello Sport om att Juventus kommer att ha mer pengar än beräknat att röra sig med inför kommande säsong. Samtidigt som man vill knyta till sig Conte så länge som möjligt.

Något som också gör det allt mer troligt att Zlatan-affären kan gå i hamn.

– Man kommer att kunna ro iland det här. Man har tät kontakt med Ibra-lägret, vad som än sägs utåt. Båda parter vill detta. Nu hänger det på att PSG släpper honom. Mycket ska gå i lås ännu, men affären känns allt mer realistisk och det kan gå fort, det är vad alla inblandade vill, uppgav en Juve-källa i Turin i natt.

Läs Jennifer Wegerups krönika om alla rykten runt Zlatan här!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN