Jönsson: Hur dålig är han egentligen?

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården åkte på tredje raka förlusten mot Brommapojkarna.

Sportbladets Fredrik Jönsson ger sina fem funderingar från mötet.

Glöm tavlan

Andreas Isaksson stod för ett svagt ingripande på Omondis mål. Inget snack om saken. Den tar han 99 av 100 gånger. Som djurgårdare är det alltså lätt att lasta Andreas Isaksson för det målet.

Men det är inte där Djurgårdens problem finns.

Andreas Isaksson.
Foto: BILDBYRÅN
Andreas Isaksson.

Stjärnfallet

”Are you not entertained?” Så lät det från sportchefen Bosse Andersson inför förra säsongen. Då slog värvningarna väl ut. 2018 har det inte blivit samma effekt.

Kim Källström, Magnus Eriksson, Othman El Kabir och Gustav Engvall försvann. Lägg därtill att även Kerim Mrabti har varit skadad i flera matcher. Inledningsvis, när defensiven fungerade i cupen, var inte hålen så synliga. Djurgården gjorde ju mycket mål i gruppspelet mot lag i superettan och sedan ordnade försvarsspelet en finalplats.

Men i allsvenskan går det inte blunda för det längre. Det nyförvärven som hämtades in har inte fyllt de luckorna som uppstod. Bosse Andersson har lyckats med många värvningar förut, men den här gången har han lite och tänka på till sommaren.

Foto: BILDBYRÅN
Julian Kristoffersen.

Hur dålig är Julian Kristoffersen?

Tinotenda Kadewere och Aliou Badji är oberäkneliga för motståndarna. Men det är även oberäkneliga för medspelarna. I flera matcher tycker jag duon har varit underkänd. Det har varit enkla bolltapp och misstag från båda. Det finns ingen att avlasta på, det finns ingen med spets.

Yura Movsisyan var först otränad, sedan blev han avstängd. Nu är han petad. Trots alla problem och svagt anfallsspel har Julian Kristoffersen inte fått en enda chans.

Det pratades om ”utpräglat målsinne” från Dif:s håll. Man kan ju tycka att det hade varit mumma för laget i den situationen de har befunnit sig i inledningen i serien. Men som sagt, han har lyst med sin frånvaro. Man undrar ju hur dålig Kristoffersen är?

Foto: BILDBYRÅN, CMORE

Märkligt avbrott

Mitt i första halvlek blåste huvuddomaren Glenn Nyberg av matchen och spelarna lämnade planen. De första uppgifterna vi fick var att en av de assisterande domarna hade fått en flaska på sig. För jävligt, tänkte jag. Det är aldrig okej när det händer.

Men det var felaktiga uppgifter. Det handlade i stället om att en domare hade sprungit in i en funktionär som höll i en flaska. För jävligt att de står så nära domarna, tänker jag. Man måste ha bättre bollsinne än så.

Foto: BILDBYRÅN

BP tog andra vinsten

BP var usla senast mot Östersund. Då blev man överkört med 0-4. I dag såg det bättre ut, man krigade mer som lag och hotade även framåt en del. Man ska ha beröm för insatsen i dag. Det var ett lag som vann tillsammans.

Sex poäng på sju matcher är bra sett till hur laget har sett ut. Men BP kan inte andas ut och känna att de ”har hittat spelet”. BP kommer svettas hela vägen till 30:e omgången.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.