”Jag accepterar inte en utländsk tränare”

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Eduardo Verdugo / TT / NTB Scanpix
Juan Carlos Osorio omfamnar Hirving Lozano i VM-kvalet mot Honduras.

Sven-Göran Eriksson, César Luis Menotti och nu Juan Carlos Osorio.

Mexiko har haft flera utländska förbundskaptener genom åren – men nu har landets främste spelare genom tiderna fått nog.

– Jag accepterar inte en utländsk tränare i laget, säger fotbollslegendaren Hugo Sanchez, 59, till tyska Bild.

Det har varit en turbulent VM-uppladdning för Sveriges gruppmotståndare Mexiko.

Den senaste veckan har spelarna fått svara minst lika mycket på frågor om en påstådd fest med eskortflickor som sitt fotbollsspelande.

Nu riktar den mexikanske fotbollslegendaren Hugo Sanchez skarp kritik mot landslagets förbundskapten Juan Carlos Osorio.

– Tränaren är colombiansk, och vi gillar inte hans sätt att spela. Han roterar för mycket och det är svårt att räkna ut hur han vill spela. Det räcker inte för ett VM, folk är missnöjda, säger Sanchez, som själv var förbundskapten mellan 2006 och 2008, i en intervju med Bild och fortsätter:

– Jag har ingenting emot honom personligen, det är en korrekt och skötsam man som har fört laget till VM – men han är inte mexikan.

”Vill bara ha en mexikan!”

Sedan tidigare har Mexikos landslag bland annat tränats av utländska namn som Sven-Göran Eriksson (2008–2009), César Luis Menotti (1991–1992) från Argentina och nu alltså Osorio från Colombia (sedan 2015).

Foto: CLAUDIO CRUZ / TT / NTB Scanpix
Hugo Sanchez.

Tyska Bild frågar sedan Sanchez vem som skulle vara en bättre lämpad kandidat och får svaret:

– Bara en mexikan! På grund av min ideologi accepterar jag inte att en utlänning tränar laget. Mexiko är ett av världens största lag och vi har tillräckligt med tränare för att göra jobbet bra på egen hand. Så gör man i Brasilien, Argentina, Uruguay och Spanien. Och jag tror inte att tyskarna skulle acceptera en tränare som inte är tysk.

Sanchez anses av många vara Mexikos främste fotbollsspelare genom tiderna. Med 234 mål är han den fjärde främsta målskytten någonsin i den spanska högstaligan.

Mexiko möter just Tyskland i VM-premiären som spelas på söndag i Moskva.


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: