Rekordet passerat – publikfest för Sverige

avIbraheem Alsalman

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det väntas folkfest när Sverige ställs mot Tyskland i en träningsmatch den 6 april.

Över 20 300 biljetter är sålda just nu – vilket betyder ett nytt publikrekord.

– Det kommer bli ett minne. Det är klart att det känns som en wow-faktor att slå det gamla rekordet, säger Kosovare Asllani till Fotbollskanalen.

Sverige är sedan tidigare klara för VM i Frankrike. Och som en uppladdning kommer landslaget att spela en träningsmatch mot toppnationen Tyskland på Friends Arena.

Nytt publikrekord

SvFF hade ambitionen att slå publikrekordet från 2002 – en siffra som låg på 20 302 då Blågult mötte Schweiz i VM-kvalet.

Nu är siffran passerad.

– Om vi pratar sålda biljetter så har vi nu sålt över 20 302 som var det befintliga rekordet. Så det första steget mot det där publikrekordet är ju något, det är vi väldigt glada för, säger Fredrik Madestam, pressansvarig för damlandslaget, till Fotbollskanalen.

”Kommer att bli ett minne”

Målet att fortsätta sälja och försöka nå upp till 30 000 sålda matchbiljetter. Och det är något som landslagsstjärnan Kosovare Asllani gläds av.

– Det är absolut det bästa som finns att spela inför en storpublik, och sedan att få göra det på hemmaplan i Sverige. Det är troligtvis den största matchen vi spelar innan vi åker iväg på VM i Frankrike, så det är klart att det spelar stor roll att få känna hemmastödet och att intresset finns för oss. Det kommer att bli ett minne att ha fått spela inför så många på hemmaplan, säger Asllani till Fotbollskanalen och tillägger:

– Det är kul att äntligen få spela en match i Stockholm. Vi har ju vår hemmaplan i Göteborg. Och det känns som att till Stockholm är det fler som kan ta sig lite lättare, det ligger lite bättre i landet och man märker att intresset finns där.