Victor Nilsson Lindelöf

”Lindelöf är den nya stjärnan i Man United”

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Åtta raka segrar.

Nu pekar The Times taktiske fotbollsexpert Tom Clarke ut Lindelöf som den stora faktorn bakom Manchester Uniteds förvandling.

”Han är den riktige stjärnan”, skriver Clarke.

Vindarna har vänt kring Manchester United.

Sedan Ole Gunnar Solskjaer tagit över laget har klubben åtta raka segrar där svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf varit det ordinarie valet på mittbackspositionen.

”Han ser äntligen ut som den spelare som United trodde att de skulle få när de betalade 350 för honom för två år sedan. Hans lugn var en nyckel när Arsenal pressade på för en kvittering”, skrev The Sun om svensken efter 3–1-segern borta mot Arsenal i FA-cupen i fredags.

”Är den riktiga stjärnan”

Och nu pekas Lindelöf ut som den stora faktorn bakom Manchester Uniteds förvandling.

Tillsammans med Ander Herrera målas Lindelöf upp som de stora stjärnorna i det ”nya United” av The Times taktiske fotbollsexpert Tom Clarke.

”Herrera och Lindelöf är de riktiga stjärnorna i Manchester Uniteds återuppståndelse. Marcus Rashford och Paul Pogba har snott åt sig rubrikerna, men Herrera och Lindelöf förtjänar lika mycket beröm”, skriver Clarke.

Har spelat mest av alla backar

I en rad taktiska bevis visar Clarke upp Lindelöfs spel den senaste tiden och skriver att svenskens försvarsspel är en av förklaringarna till Uniteds segersvit.

”Lindelöfs är lugn och konsekvent bakåt. Efter en mindre lyckad förstasäsong i United börjar Lindelöf visa sina lovande kvaliteter och är faktiskt den försvarare som spelat mest för United den här säsongen med sina 1 619 minuter”, skriver Clarke.

Manchester Uniteds nästa ligamatch spelas hemma mot Burnley i kväll, tisdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Gigantmöte i FA-cupens femte omgång

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Nilsson Lindelöf

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer

Premier League