Riskerar att stängas av efter firandet: ”Kan stå honom dyrt”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Han firade PSG:s mål mot Manchester United genom att vråla ut en mindre trevlig hälsning till motståndarfansen.

Nu rapporterar RMC att Angel Di Maria kan stängas av efter sitt utbrott.

– Jag har bara haft problem med en person här och det var tränaren, försvarar sig argentinaren.

Sejouren i Manchester United blev varken lyckad eller långvarig.

Angel Di Maria, 30, värvades in från Real Madrid 2014 – men efter knappt ett år såldes den argentinska mittfältaren vidare till PSG.

I går mötte han för första gången sin gamla klubb, och mottagandet han fick på Old Trafford var inte så trevligt. Gång på gång blev han utbuad av Manchester United-supportrarna. Till slut fick han nog.

Efter att ha spelat fram Presnel Kimpembe till 1–0 vände Di Maria sig till United-fansen och skrek ut vad som såg ut att vara några väl valda ord upp mot kortsidan.

”Hanterade fansen bra”

Argentinaren spelade även fram till Kylian Mbappés 2–0-mål. Fransmännen har med sig tvåmålsledningen till returen som spelas den 6 mars.

– Angel Di Maria är väldigt tävlingsinriktad. Han blir inte svagare av att man retar honom, sa PSG:s tränare Thomas Tuchel efter matchen.

– Jag tyckte att han hanterade fansen bra. Han kändes lite nervös och behövde bli lugnare i den första halvleken. Det blev han till slut, fortsatte han.

I en intervju med spanska Cadena Cope förklarar Di Maria sitt beteende i ett försök att bli sams med sina gamla fans igen.

Pogba missar returen i Paris

– Det var tufft från första minuten, men jag visste att det skulle hända. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag har aldrig sagt ett ont ord om folket här och klubben. Saker händer och folk tog det på fel sätt. Jag har bara haft problem med en person här och det var tränaren, säger han och syftar på Uniteds gamle holländske tränare Louis van Gaal.

Nu rapporterar franska RMC att Di Maria – trots att han försökt ursäkta sitt utspel – kan komma att stängas av i efterhand då han brutit mot mot artikel 15 i Uefa-stadgarna. Regeln förbjuder spelare att agera provokativt mot åskådare.

Det här kan stå honom dyrt”, skriver RMC.

Manchester Uniteds Paul Pogba missar returen mot PSG efter två gula kort i går. Nu återstår det att se om även Di Maria tvingas bevittna matchen från läktaren.

Uefa straffar båda klubbarna

Under onsdagseftermiddagen rapporterar Sky Sports att Uefa valt att straffa både Manchester United och PSG efter tisdagens match då det uppstod flera uppmärksammade publikaktioner på läktarna i samband med matchen.

United straffas för två olika företeelser, då deras fans dels kastade in objekt på planen under matchen och dels blockerade trappuppgångar.

PSG straffas för fyra olika företeelser. Deras fans tände pyroteknik inne på arenan, kastade in objekt på planen, utförde någon form av skadegörelse samt stod för förargelseväckande beteende.

Den 28 februari kommer Uefas disciplinnämnd att bestämma exakt hur klubbarna kommer att straffas.

Foto: VIASAT
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE