Östersund dubbelvärvar: ”Gick på magkänslan”

Östersund värvar ungt och lovande.

Backen Thomas Isherwood, 20, och mittfältaren Charlie Colkett, 22, ansluter till truppen.

– Jag hade flera klubbar som var av intresse men jag gick på magkänslan, säger Isherwood till klubbens hemsida.

Redan när han var 17 år insåg Bayern München att han satt inne på en speciell talang.

Men Thomas Isherwood fick aldrig chansen i tyskarnas seniorlag och flyttade i fjol till engelska tredjeligalaget Bradford. Där blev det bara fem matcher.

Nu väljer backen – som varit klubblös – att vända hem till Sverige. Men det blir inte till Hammarby, som det först rapporterades om.

”Kom överens om att bryta kontraktet”

Isherwood skriver på för fyra år i Östersunds FK. Redan i går rapporterade Expressen att han var klar för den jämtländska klubben.

– En ung, svensk spelare som har värvades till en storklubb som ung. Nu behöver han nya utmaningar och jag tror att han valde oss för att han tror att han kan utveckla sig hos oss, säger ÖFK:s tränare Ian Burchnall till klubbens hemsida.

Thomas Isherwood:

– Jag pratade med Bradford och vi kom överens om att bryta kontraktet och jag hade flera klubbar som var av intresse men jag gick på magkänslan.

Har spelat i ungdomslandslaget

Bara några timmar senare presenterade Östersund ytterligare en värvning.

Den 22-åriga mittfältaren Charlie Colkett ansluter från Chelsea. Han har tillhört London-klubben sedan 2015, men blivit utlånad till bland annat Vitesse, Bristol och Swindon. Han har erfarenhet av spel i flera engelska ungdomslandslag.

– Jag har känt honom sedan han var 16 år, en ung kille som är otroligt teknisk och kreativ. Vi har jagat honom länge och nu har han äntligen skrivit på för oss, säger Östersunds tekniska direktör David Webb.

Colkett har skrivit på för 3,5 år. Båda spelarna åker med på ÖFK:s träningsläger i Marbella på onsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.