Joachim Poikela räddade poäng när Skärblacka kryssade

Sportbladets textrobot

Publicerad 2020-09-19

I halvtid ledde Västervik FF matchen på hemmaplan i division 3 nordöstra Götaland i fotboll mot Skärblacka med 1–0, efter mål av Johan Lundin. Men i andra halvlek jobbade sig Skärblacka in i matchen, och kvitterade genom Joachim Poikela. Matchen slutade 1–1.

– Vi gör en ganska svag insats idag, men får vara nöjda med ett kryss ändå! Vi gör 1-0 på hörna och har flera bra chanser att öka på till 2-0. Andra halvlek tillhör Skärblacka så kryss var nog rättvist, tyckte Västervik FF:s tränare Stefan Gustavsson, efter matchen.

Skärblackas tränare Henric Andersson om matchen:

– Vi får en tung start med 1-0 emot oss efter dryga kvarten på en hörna. Efter cirka 30 minuter växer vi in i matchen och i andra halvlek efter några taktiska skiften så tar vi tag i matchen. Spelmässigt är vi det lite hetare laget även om Västervik hade de bästa chanserna. Vi får ta med oss vår energi i andra halvlek i den så viktiga matchen hemma mot Malmslätt.

Med två omgångar kvar är Västervik FF på femte plats i tabellen, och Skärblacka är på tionde plats.

I nästa match möter Västervik FF Torstorp borta och Skärblacka möter Malmslätt hemma. Båda matcherna spelas lördag 26 september 14.00.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.