Ronaldos hyllning till Kulusevski

Han sänkte Sverige med historiskt mål.

Sedan hyllade Cristiano Ronaldo sin nye svenske lagkamrat Dejan Kulusevski.

– Väldigt stor potential och väldigt bra spelare, säger Cristiano Ronaldo till C More.

Cristiano Ronaldo har inte hunnit spela match med Dejan Kulusevski i klubblaget Juventus. Men har nu spelat mot honom i Nations League, i Portugals 2–0-seger gjorde han båda målen och passerade 100 landslagsmål.

Nu ser Ronaldo fram emot att göra mål tillsammans med Kulusevski i Serie A – och berömmer 20-åringen.

– En stor talang. Han kommer hjälpa oss att vinna och uppnå fantastiska saker. Jag njuter verkligen av att se honom, han har en väldigt stor potential och han är en väldigt bra spelare. Jag hoppas få spela med honom och göra många mål tillsammans med honom, säger Cristiano Ronaldo till C More.

Kulusevski startade för första gången i en landskamp vid förlusten mot Portugal. Mittfältaren tycker det ska bli en ynnest att få lära sig av Ronaldo och uppskattar stjärnans beröm.

”Jag har tur”

– Fantastiskt. Det är bensin. Det är sådana grejer som gör att man jobbar hårdare. Han är en världsspelare som alla vill spela med. Han är ett exempel som man vill följa. I varje match visar han att han är den bästa. Jag har tur att jag kommer få vara med honom och får lära mig allt av honom. Han är så trevlig och en sådan som hjälper. Jag är väldigt tacksam, säger Kulusevski.

Förbundskapten Janne Andersson, som nu lät Kulusevski spela 90 minuter efter inhoppet senast mot Frankrike, tycker Juventusmittfältaren stod för en helt okej match.

– Som matchen blir för honom och övriga offensiva spelare, då blir det mindre möjligheter att göra bra grejer offensivt. Han springer mycket, vinner några dueller och löser upp lite knutar. Men de som trodde att man kommer in som 19-20-åring och dominerar mot världslag, så fungerar det inte. Det tar tid innan man växer in i det. Men det här är jättebra matcher för dem (Kulusevski och Alexander Isak) att få, och vara med och konkurrera i framtiden, säger Janne Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.