Därför fick Dejan Kulusevski inte spela

Uppdaterad 2021-06-22 | Publicerad 2021-06-18

Tillbaka i truppen, men Dejan Kulusevski fick ingen speltid mot Slovakien.

Ett taktiskt beslut, förklarar Janne Andersson.

– Jag ville ha kvar Isak på planen, säger han.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Dejan Kulusevski missade öppningsmatchen mot Spanien efter att ha testat positivt för Covid-19. Men Juventusstjärnan är nu tillbaka i truppen och är uttagningsbar, även om Janne Andersson har varit tydlig med att han behöver smygas in i spel försiktigt.

Efter en sömning, mållös första halvlek mot Slovakien var det många som efterlyste Kulusevskis kvicka fötter tidigt i andra. Men icke. Janne gjorde ett dubbelbyte i 64:e minuten, men då var det i stället Victor Claesson och Robin Quaison som kom in (på bekostnad av Kristoffer Olsson och Marcus Berg).

”Inte läge”

Efteråt förklarade förbundskaptenen varför.

– Tanken var att Dejan skulle få 15-20 minuter, men det blev inte läge för det. Han kom inte in eftersom jag redan hade bytt ut Berg och där kom Quaison in som forward och gjorde ett bra inhopp. Sedan ville jag ha kvar Alexander Isak på planen, säger han.

Att Kristoffer Olsson blev utbytt berodde på att han fick en tidig varning.

– Då ville vi inte riskera något, säger Janne.

Isak given

På frågan hur han ser på konkurrenssituationen bland anfallarna säger han att det just nu bara finns en spelare som är given i startelvan – Alexander Isak.

– Han är självklar. Det tror jag Alex håller med om…

Men Quaison har satt press på Berg?

– Som jag har sagt tidigare: Vi har fyra bra forwards och jag är övertygad att de som spelar kommer göra bra ifrån sig både mot Polen härnäst och även framöver, säger Janne.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare