Zlatans raseri mot Calhanoglu – backas av Pioli

Ilsknade till mot lagkamraten

Uppdaterad 2021-05-15 | Publicerad 2021-05-01

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka efter skada och hamnade i rampljuset direkt.

Han skällde ut lagkamraten Hakan Calhanoglu – och fick medhåll från Milantränaren.

– Hakan har inte nått sin fulla potential, säger Stefano Pioli efter matchen.

Den svenske anfallaren var i kväll tillbaka i spel efter att ha missat de två senaste matcherna på grund av en muskelkänning.

Han spelade från start mot Benevento – och Milan fick en drömstart då Hakan Calhanoglu satte 1–0 i den sjätte minuten efter ett klassanfall.

En halvtimme senare fick målskytten Calhanoglu en rejäl utskällning av Ibrahimovic.

”Förstår dig fan inte”

I tv-sändningen hördes tydligt hur svensken skrek ”I don’t understand you, I don’t fucking understand you” åt Calhanoglu.

Vad som hände?

Calhanoglu kom runt längs högerkanten och valde att slå ett inlägg ämnat för Rafael Leao i stället för att släppa bollen bakåt till Zlatan.

I den 60:e minuten fastställde Theo Hernandez slutresultatet 2–0. Han höll sig framme efter ett hårt Zlatan-skott som Benevento-målvakten släppte retur på.

”Inte sin fulla potential”

Efter matchen kommenterade tränare Stefano Pioli på att Ibrahimovic var tillbaka på planen och poängterade då att svensken med bidrar med mycket mer än bara mål för Milan.

– Ibrahimovic är en mästare och en mästare får alla runt omkring honom att spela bättre. Att han var borta skadade absolut laget men nu har vi tacklat svårigheterna och visat vilka vi är, säger han efter matchen, enligt football.italia.

Däremot Calhanoglu har mer att bevisa, inte bara för ”Ibra” utan också för Pioli.

– Calhanoglu har inte nått sin fulla potential. Han bidrar med kvalité, och hårt arbete, en riktig lagspelare. Men han måste bara vara lite mer noggrann i assistbollar och i sistapassen, lyfta blicken och söka sina alternativ, konstaterar Milantränaren.