Allsvenskan i fotboll

Eric Kahl fortsatt skadad: ”Glad att benbitar inte gick av”

Av: 

Per Bohman

Eric Kahl.

Eric Kahl.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Eric Kahl är fortsatt skadad och missar kvällens match mot Blåvitt.

Skadan efter Richard Magyars tuffa tackling i derbyt tog illa.

– Jag är glad över att benbitar inte gick av. Det kunde ha slutat riktigt illa, säger tränare Bartosz Grzelak.

Hammarbys mittback fick syna det röda kortet under derbyt mot AIK i början av mars. Detta efter att Magyar gått in vårdslöst mot AIK:s Eric Kahl i en duell.

Sedan dess har AIK:s unge vänsterback haft skadeproblem och missat majoriteten av matcherna. Kahl saknades i premiären mot Degerfors och är inte heller med i kvällens stormatch mot IFK Göteborg.

– Det är jättetråkigt, såklart. Det fysiska spelet är en del av sporten, skador händer, men jag är bara glad över att benbitar inte gick av efter den tacklingen. Att det bara blev en mindre skada. Det kunde ha slutat riktigt illa. Förhoppningsvis är Eric snart tillbaka i spel.

”Han måste väl betyda mer?”

I IFK Göteborg ser Marek Hamsik ut att kunna göra debut.

Det är två EM-mittfältare som möts i kväll. Vem kommer betyda mest för sin klubb 2021: Sebastian Larsson eller Marek Hamsik?

– Sebastian har ju kontrakt hela året så då måste han väl betyda mest för sitt lag? Jag har inte sett Hamsik spela än, han är blir säkert jättebra, men jag vet vad jag får av Sebbe i varje träning och match. Han är jätteviktig för oss och jag känner att det blir löjligt att jämföra de båda med varandra, säger Grzelak och fortsätter:

– Vi har definitivt koll på vad han kan bidra med i Göteborgs lag. Vi måste se vilka egenskaper som han är skicklig på. Det har vi definitivt med i hur vi analyserat IFK Göteborg.

”Deras ambition måste vara topp tre”

Kvällens motståndare då? Grzelak ser fram emot att möta en klubb med ambitioner att ta sig tillbaka till toppen av allsvenskan.

– När man spänner musklerna som man gör rent ambitionsmässigt, även om alla spelare inte kommit än, så säger det något om ambitionsnivån. Att den är att vara topp tre i Sverige i år. Det blir såklart en rolig utmaning för oss i AIK att åka till Göteborg och möta en tänkt toppklubb.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Kolbeinn Sigthorsson: ”Det hade inget att göra med övergången”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

IFK Göteborg