Höggravida Elin Rubensson drabbad av corona

Fotbollsspelaren Elin Rubensson, som väntar sitt första barn om en månad, har drabbats av covid-19.

– Kombinationen höggravid och corona är väl inte jättebra, men jag är glad för att det här inte kom om två-tre veckor, säger mittfältaren från Kopparbergs Göteborg.

Elin Rubensson efter en CL-match ifjol.
Elin Rubensson efter en CL-match ifjol.

När Kopparbergs Göteborg vann SM-guld i lördags var Elin Rubensson på hemmaplan.

27-åringen är i väntans tider, sonens nedkomst är beräknad om en månad, och har inte spelat på hela säsongen. Nu fick hon också ställa in firandet efter guldmatchen med lagkamraterna.

Elin Rubensson har covid-19 och har varit isolerad den senaste tiden.

– Jag testades positivt för en vecka sedan och det vill inte släppa riktigt. Jag mår bra, det var tuffast i början. Det började med feber en natt och en dag, men jag brukar inte ha feber. Sen dess har det varit som en rejäl förkylning med hosta och täppt i näsan. Och nu är jag inne på dag tio (detta var i tisdags, red anm) utan smak och lukt, säger hon.

Vad säger läkarna med tanke på att du är höggravid?

– De är ganska lugna. För barnets skull är det ingen fara, men jag får gå på lite extra kontroller. Och jag är med i en studie, de har inte så mycket forskning kring det, säger Elin Rubensson.

Hon väljer att se det från den positiva sidan. Det hade varit värre att drabbas av viruset nära förlossningen och nu är hon snart frisk från infektionen.

– Det är kanske inte så kul att föda när man har corona, för allas skull. Så på ett sätt är jag glad för att jag har klarat av det innan han vill komma ut. Nu är jag inne i vecka 36, så det är en månad kvar, säger hon.

Känner du någon oro kring förlossning och coronaläget?

– Nej, det gör jag inte, jag litar på sjukvården. Jag har varit i kontakt mycket med sjukvården gällande corona och graviditeten. De har en sådan koll och det kommer att lösa sig.

Elin Rubensson på läktaren under en match i Damallsvenskan i somras.
Elin Rubensson på läktaren under en match i Damallsvenskan i somras.

Ambitionen för landslagsspelaren, som var med i VM-laget som tog brons 2019, är att komma tillbaka till fotbollsplanen så snabbt som möjligt efter förlossning.

Hon tränade fram till förkylningen, men har uppmanats att dra ner på tempot.

– Jag har saknat fotbollen väldigt mycket och gör det fortfarande. Det känns väldigt skönt att känna att drivet finns kvar sedan tidigare. Jag är väldigt taggad på att dra i gång, jag ska bara föda ett litet barn först, säger hon med ett skratt.

Till helgen hoppas Elin Rubensson att hon är frisk och får träffa sina lagkamrater igen.

– Jag är jätteglad för laget, jag vet hur hårt vi har kämpat för detta, säger Elin Rubensson.

Varför är det här laget bäst i Sverige?

– Vi har kunnat bygga på det vi haft tidigare med vårt passningsspel och rörlighet. Vi har haft en mycket bredare trupp, vilket har behövts. Det tror jag blev avgörande. Plus att vi spelar en snabb och offensiv fotboll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.