Fotbollsprofilerna kritik: ”Slopa villkorstrappan”

Pontus Jansson.
Pontus Jansson.

Supportrar och klubbar har länge kritiserat polisens villkorstrappa.

Nu får de hjälp – av landslagsspelarna Pontus Jansson, Marcus Danielson, Mikael Lustig och Marcus Berg bland andra.

– En vädjan om att slopa den förhatliga villkorstrappan och i stället återgå till den oerhört lyckade tidigare strategin där dialog och samarbete var ledorden, skriver de i ”En vädjan till polisen”.

Polisens tillämpning av villkorstrappan har stött på kraftig kritik från fotbollsklubbar och supportrar landet runt.

Nu ställer sig landslagsspelare som Pontus Jansson, Marcus Danielson, Mikael Lustig och Marcus Berg på klubbarna och supportrarnas sida.

I ”En vädjan till polisen” uppmanar spelarna till att polisen ska slopa villkorstrappan.

Skriven av ett flertal fotbollsprofiler

Uppmaningen är skriven av fotbollsprofiler som Henok Goitom, Tobias Sana, Abbe Khalili, Johan Larsson, Ola Toivonen, Markus Rosenberg och Alexander Kacaniklic. Men även supporterprofiler som Tony Ernst, Elvira Eriksson, Fabian Ahlstrand, John Pettersson och Sandra Gaye står med som författare.

Tillsammans skriver de bland annat:

Det här är en vädjan till polisen. En vädjan om att ta sitt förnuft till fånga och sätta sig ner och återigen föra samtal med fotbollens alla parter. En vädjan om att slopa den förhatliga villkorstrappan och istället återgå till den oerhört lyckade tidigare strategin där dialog och samarbete var ledorden”.

Hammarbys mittfältare Abbe Khalili berättar om hur planen till ”En vädjan till polisen” tog fart och hur han drogs med in i det.

– I grund och botten är det ett initiativ från ”Ponne” (Jansson) och Tony Ernst. Sen har några spelare hängt med och försökt göra det på ett vänskapligt och juste sätt. Utan att kasta skit på någon, säger han till Sportbladet.

Hur engagerad i den här frågan är du?

– Inte så jättemycket. Men när jag har snackat med Ponne så har han sagt lite att jag kunde vara med på det här. Det är ändå någonting som påverkar inte bara mig själv, utan hela Fotbollssverige. Det är klart att om man kan vara med och påverka lite så är jag med.

Ni var ju ett gäng fotbollsprofiler som skrev under – hur skiljer sig ert engagemang?

– Alla står ju bakom det. Vi har alla samma åsikt, sen är vissa så klart mer engagerade än andra. Vi är på samma spår och vill att man ska föra en dialog, inte bara stänga dörren.

Är det någon av er spelare som brinner extra för det här?

– Ja, jag skulle säga att Pontus Jansson gör det. Det är han som har tagit tag i det. Han knöt ihop oss allihopa. Han har ledarrollen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.