Lennartsson och Lindström nya tränare i HIF

Jörgen Lennartsson och Mattias Lindström är Helsingborg IF:s nya tränare.

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida.

– Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige, säger Lennartsson i pressmeddelandet.

Under onsdagen meddelade HIF att Jörgen Lennartsson blir ny huvudtränare för laget. Ledarstaben förstärks dessutom ytterligare med den före detta landslags- och HIF-spelaren Mattias Lindström, som tillsammans med Sven Andersson axlar rollen som assisterande tränare.

”Saknat HIF varenda dag”

– Jag har saknat HIF varenda dag sedan jag lämnade så det är härligt att vara tillbaka, säger Mattias Lindström, som gjort över 200 matcher för laget som spelare, i pressmeddelandet.

Även HIF-ikonen Alvaro Santos kommer att stärka upp ledarstaben, framförallt genom att fungera som en länk mellan klubbens P19-lag där han är huvudansvarig och a-laget.

”Starka känslor”

Jörgen Lennartssons kontrakt som huvudtränare sträcker sig över en treårsperiod.

– I och med att jag har en stark koppling och starka känslor för staden så känns det fantastiskt härligt att vara tillbaka efter 19 års utflykt, säger han i pressmeddelandet.

Han är ett bekant ansikte i klubben. 1994 blev han en del av HIF:s organisation och under flera år var han aktiv inom framförallt ungdomsverksamheten. Sedan han lämnade klubben 2001 har han bland annat tränat BK Häcken, IF Elfsborg, IFK Göteborg och varit förbundskapten för Sveriges U21-landslag. Senast kommer han från att ha tränat norska Lilleström.

”Klubben ska tillbaka”

Helsingborgs IF åkte ur allsvenskan i november 2020 och spelar i Superettan nästkommande säsong.

– Det känns bra att få in Mattias i organisationen när vi nu ska ta tillbaka klubben där den hör hemma, säger sportchefen Andreas Granqvist på klubbens hemsida.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.