”Säker på att Italien spelar VM”

Passningarna inför kvalet: Begränsat lag utan fenomen

avMartin Tolén, Patrik Brenning

FOTBOLL

”Ett begränsat lag utan fenomen” skriver Gazzetta dello Sport om Sverige och minns tillbaka på det ”timida och nästan skrämda” svenska lag Italien slog i EM 2016.

Inför playoffspelet till VM har dessutom förbundskapten Gian Piero Ventura en passning till Janne Anderssons svenska landslag inför mötet i november.

– Jag är säker på att Italien spelar VM i Ryssland, säger förbundskaptenen.

Foto: TT, PETER WIXTRÖM
Förbundskaptenen Gian Pero Ventura.

Sverige fick under tisdagen ”värsta tänkbara lottning” i playoffet till VM i Ryssland 2018. För motståndet står Italien, där Sverige inleder hemma den 10 november med avslutning på bortaplan tre dagar senare.

– Vi måste upp på absolut högsta nivå av vår kapacitet, sa förbundskapten Janne Andersson.

”Säker på att det blir VM”

En som däremot inte fanns på plats i schweiziska Zürich för att följa lottningen var italienske förbundskaptenen Gian Piero Ventura, 69. I stället följde han lottningen hemifrån Italien och var inte allt för missnöjd med utfallet.

– Jag har respekt för Sverige, men jag är säker på att vi i Italien kommer att åka till VM I Ryssland tillsammans. Ingen räknar med något annat, säger Ventura enligt Gazzetta dello Sport.

Den förre Torinotränaren medger dock att Blågults resultat i VM-kvalet så här långt imponerar.

– Vi kommer att möta ett starkt lag som förtjänar all respekt. Sverige har slagit Frankrike i Stockholm och kom före Holland i kvalet. Vi kommer se till att vara dubbelt förberedda, säger Ventura.

”Lindelöf en aning överskattad”

Även i italiensk press analyseras nu det nya svenska landslaget ordentligt. Sporttidningen Gazzetta dello Sport uppger i onsdagen tidning, enligt Fotbollskanalen, att det ”det timida, nästan skrämda, lag som spelade mot Italien i Toulouse (EM förra året), har lämnat plats åt ett sammansvetsat och beslutsamt gäng, som lyckades plocka andra plats i en konkurrenskraftig VM-kvalgrupp”. Samtidigt är respekten inte överdriven för den svenska motståndaren.:

”Från Lindelöf, en aning överskattad, till ex-Genoaspelaren Granqvist, så handlar det inte om några fenomen. Det är ett ganska begränsat lag, som Andersson gjort lite mer rörligt, men också mer eller mindre detsamma som i EM 2016”, skriver Gazzettan.

Det första playoff-mötet spelas på Friends Arena fredag 10 november med retur i Italien måndag 13 november.

Sveriges tre playoffdraman – så har det gått 00:48