”Säker på att Italien spelar VM”

Passningarna inför kvalet: Begränsat lag utan fenomen

FOTBOLL

”Ett begränsat lag utan fenomen” skriver Gazzetta dello Sport om Sverige och minns tillbaka på det ”timida och nästan skrämda” svenska lag Italien slog i EM 2016.

Inför playoffspelet till VM har dessutom förbundskapten Gian Piero Ventura en passning till Janne Anderssons svenska landslag inför mötet i november.

– Jag är säker på att Italien spelar VM i Ryssland, säger förbundskaptenen.

Foto: TT, PETER WIXTRÖM
Förbundskaptenen Gian Pero Ventura.

Sverige fick under tisdagen ”värsta tänkbara lottning” i playoffet till VM i Ryssland 2018. För motståndet står Italien, där Sverige inleder hemma den 10 november med avslutning på bortaplan tre dagar senare.

– Vi måste upp på absolut högsta nivå av vår kapacitet, sa förbundskapten Janne Andersson.

”Säker på att det blir VM”

En som däremot inte fanns på plats i schweiziska Zürich för att följa lottningen var italienske förbundskaptenen Gian Piero Ventura, 69. I stället följde han lottningen hemifrån Italien och var inte allt för missnöjd med utfallet.

– Jag har respekt för Sverige, men jag är säker på att vi i Italien kommer att åka till VM I Ryssland tillsammans. Ingen räknar med något annat, säger Ventura enligt Gazzetta dello Sport.

Den förre Torinotränaren medger dock att Blågults resultat i VM-kvalet så här långt imponerar.

– Vi kommer att möta ett starkt lag som förtjänar all respekt. Sverige har slagit Frankrike i Stockholm och kom före Holland i kvalet. Vi kommer se till att vara dubbelt förberedda, säger Ventura.

”Lindelöf en aning överskattad”

Även i italiensk press analyseras nu det nya svenska landslaget ordentligt. Sporttidningen Gazzetta dello Sport uppger i onsdagen tidning, enligt Fotbollskanalen, att det ”det timida, nästan skrämda, lag som spelade mot Italien i Toulouse (EM förra året), har lämnat plats åt ett sammansvetsat och beslutsamt gäng, som lyckades plocka andra plats i en konkurrenskraftig VM-kvalgrupp”. Samtidigt är respekten inte överdriven för den svenska motståndaren.:

”Från Lindelöf, en aning överskattad, till ex-Genoaspelaren Granqvist, så handlar det inte om några fenomen. Det är ett ganska begränsat lag, som Andersson gjort lite mer rörligt, men också mer eller mindre detsamma som i EM 2016”, skriver Gazzettan.

Det första playoff-mötet spelas på Friends Arena fredag 10 november med retur i Italien måndag 13 november.

Sveriges tre playoffdraman – så har det gått 00:48