”Jag är handikappad för resten av livet”

Blev skjuten med hagelgevär – ger upp karriären

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Fotbollskarriären ser ut att vara för för danske landslagsmeriterade spelaren Nicki Bille.

Under en rättegång på torsdagen berättade 31-åringen att han är handikappad för resten av livet efter att ha blivit skjuten med ett hagelgevär.

– Jag får massor av mediciner, säger Bille till Ekstrabladet.

Nicki Bille är en av dansk fotboll mest omskrivna spelare. 31-åringen har blandat fina insatser på planen i klubbar som Reggina, Villarreal, Rosenborg och Lech Poznan med skandal efter skandal vid sidan av idrotten.

”Kämpar för det hela mitt liv”

Just nu står 31-åringen åtalad för misshandel efter att enligt åklagaren ha slagit en dörrvakt utanför en nattklubb strax före jul. Bille anklagas också för olaga hot och brott mot vapenlagen efter att ha hotat en annan man i oktober.

Fotbollsstjärnan nekar till brott i incidenten med dörrvakten, erkänner olaga hot gällande händelsen i oktober men nekar till vapenbrott.

Under torsdagens rättegång berättade Billie också om skadorna efter mordförsöket på honom den 25 december. Tre personer tog sig då in i 31-åringens lägenhet i Köpenhamn och sköt Bille i högerarmen med ett hagelgevär.

– Jag är handikappad för resten av mitt liv. Min fotbollskarriär, som jag kämpat för hela mitt liv, är med stor sannolikhet över, sa Bille enligt Ekstrabladet.

1 av 2 | Foto: ©PER KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
Nicki Billes senaste klubb är danska Lyngby som sparkade anfallaren efter händelsen i oktober förra året.

Anklagas för att ha hotat sjuksköterska

Dansken, som gjort tre a-landskamper, säger att han har problem att både böja och sträcka armen och att han inte kan knyta sin högerhand. Under tiden på sjukhus ska han ha fått upp emot 50 tabletter om dagen.

– Jag får massor av medicin och det gör att jag blir väldigt torr i munnen, ursäktade sig Bille när han var tvungen att avbryta sin redogörelse för att dricka lite vatten.

Under behandlingen på sjukhuset anklagas Bille också för att ha hotat en sjuksköterska. Detta nekar dansken till.

Nicki Billes senaste klubb är danska Lyngby som sparkade anfallaren efter händelsen i oktober förra året.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN