Dubbla skador för Rosengård

Nyförvärvet imponerade i träningsmatchen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

FC Rosengård vann söndagens träningsmatch mot Växjö med 3–0.

Smolket i bägaren var dock att både Hanna Bennison och Jelena Cankovic tvingades utgå på grund av skador.

– Det bör inte vara något hinder för en allsvensk premiär, säger huvudtränare Jonas Eidevall.

Redan i den trettonde minuten klev Jelena Cankovic av efter att ha fått en smäll i högerfoten. Strax innan halvtidsvilan tvingades också nyckelspelaren Hanna Bennison att bytas ut efter en fotledsskada.

Men Rosengårds huvudtränare menar att den damallsvenska premiären inte ska vara i fara.

– De har blivit undersökta av vårt medicinska team, som befarar att det inte ska röra sig om någon skelettskada. En stukad. bör inte vara något hinder för en allsvensk premiär, säger Eidevall.

Rosengårds Jelena Cankovic efter att ha utgått skadad mot Växjö.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Rosengårds Jelena Cankovic efter att ha utgått skadad mot Växjö.

Larsson i målprotokollet

Inför säsongen har Rosengård bland annat värvat såväl Mimmi Larsson som danskan Katrine Veje.

– Hon kommer bidra med massa erfarenhet. Hon är både fysiskt stark och teknisk.

Men någon Veje fanns inte med i dagens träningsmatch däremot var Larsson, 26, högst delaktig i söndagens vinst mot Växjö. Efter en mållös första halvlek kunde hon skarva in 1–0 efter att ha blivit framspelad av Anam Imo.

Larsson gjorde också 2–0 innan Johanna Rytting Kaneryd – på en retur efter ett missat friläge för Anna Anvegård – fastställde slutresultatet till 3–0.

”Match med två ansikten”

– Det var skönt att äntligen få spela match igen. Det syntes att det var ett tag sedan vi spelade, säger Eidevall och utvecklar:

– Det var en match med två ansikten. I den första halvleken är vi ringrostiga i positionering. Det blir också rörigt på grund av skadorna. I andra halvlek är vi mer metodiska, bättre i vårt beslutsfattande och positionering. Vi vinner rättvist.

Det var inte bara Veje som saknades för Rosengård. Även lagkaptenen Caroline Seger fanns inte med i söndagens träningsmatch, som spelades i 2x35 minuter.

– Det är utifrån att lägga ett pussel och väga in träning och belastning. Vi gjorde bedömningen att hon skulle stå över idag. Sen får vi se på torsdag (ny träningsmatch mot Kopparbergs Göteborg).

Även Eskilstunas Matilda Plan åkte på en skada när laget träningsspelade mot Linköping. En match som Linköping vann med 1–0 efter mål av Johanna Alm.

– Det är en kraftig stukning, hon lämnade arenan på kryckor mest av praktiska skäl. Vidare undersökningar imorgon. Hon känner sig lite bättre nu ikväll. Så det är ingen katastrof. Räknar med att hon är tillbaka snart, absolut senast till premiären, skriver Eskilstuna-tränaren Magnus Karlsson i ett sms till Sportbladet.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Hanna Bennison.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.