”Kommer alltid skrivas när man är på en hög nivå”

Lindelöf om säsongen i Manchester United

Ena dagen hyllad – nästa ska han bytas ut.

Victor Lindelöf själv tar vändningarna i Manchester United med ro.

– Jag är väldigt trygg i vad jag kan göra på fotbollsplanen så för mig har det aldrig varit några problem, säger han.

Victor Lindelöf har varit given i Manchester United startelva den gångna säsongen. Förra veckan rapporterade dock ESPN att klubben är på jakt efter RB Leipzigs mittback Dayot Upamecano. Enligt sajten skulle det innebära mindre speltid för Lindelöf som fått både ris och ros under säsongen. 

– Jag försöker alltid bara fokusera på vad jag ska göra och hur jag ska utvecklas för att bli en så bra fotbollsspelare som möjligt. Jag har kommit en bra bit på vägen och vill ta ytterligare steg i min karriär och förbättra en del saker. Det kommer alltid skrivas när man är på en hög nivå, men jag är väldigt trygg i vad jag kan göra på fotbollsplanen så för mig har det aldrig varit några problem, säger Lindelöf själv om situationen i United. 

Donny van de Beek ansluter till Manchester United.
Donny van de Beek ansluter till Manchester United.

”Bra värvning av klubben”

Svensken är just nu på plats med landslaget i Stockholm inför Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal. Sedan åker han direkt tillbaka till England för att starta upp en ny säsong. 

– För egen del känns det bra. Jag tycker att jag hade en bra fjolårssäsong. Under sommaren har jag haft semester, men det känns skönt att vara här med landslaget lite och få komma igång lite. Sedan när man kommer tillbaka är det nästan direkt in i tävlingsmatcher. Det är bra att få några matcher och träningar här innan, sedan är det bara att åka tillbaka och försöka göra sin grej och fortsätta.  

Under onsdagen blev det klart att United värvar mittfältaren Donny van de Beek från Ajax. Lindelöf välkomnar värvningar.

– Jag tycker att det är väldigt bra signing av klubben. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare vi får in. Det ökar konkurrensen och det är alltid bra för laget. Jag är väldigt glad att få in honom och ser fram emot att få träffa honom och lära känna honom mer, säger han. 

Missa inte: Expertens tips inför Stryktipset på lördag - läs allt här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.