IFK Göteborg

Farnerud blir sportchef i ”Blåvitt” – Andersson kvar

Ferran Sibila fortsätter

Av: 

Anton Johansson

Farnerud och Andersson.
Farnerud och Andersson.

FOTBOLL

Han lämnar som sportchef av ”privata skäl”.

Men Kennet Andersson, 52, blir kvar i en ”rådgivande roll” i IFK Göteborg.

Samtidigt tar Pontus Farnerud, 40, över som sportchef, skriver klubben på sin hemsida.

Efter att Poya Asbaghi, 35, sparkades som tränare för IFK Göteborg lämnar nu Kennet Andersson sin roll som sportchef av ”privata skäl”. Enligt Sportbladets källor ställde sig Andersson inte bakom beslutet att ge Asbaghi sparken.

Men Andersson fortsätter i klubben trots allt.

Tränarbytet skyndade på

52-åringen kommer att axla en rådgivande roll. Han kommer att arbeta deltid med sin roll i sportrådet och som rådgivare till nya sportchefen Pontus Farnerud, som tidigare var assisterande sportchef. Planen var att göra dessa förändringar längre fram men tränarbytet skyndade på processen.

”Jag är väldigt taggad på att ta mig an den nya rollen och även finnas med som ett stöd för Pontus när han behöver mig. Vi har blivit väldigt tajta och det känns riktigt bra att han tar över sportchefsjobbet”, säger Andersson till klubbens hemsida.

Sibila fortsätter

Klart är också att Ferran Sibila, 32, assisterande tränare till Poya Asbaghi, fortsätter i IFK Göteborg. Han kommer, tillsammans med Alf Westerberg, 59, leda laget på träningarna och eventuellt på match innan man han har rekryterat en ny huvudtränare.

IFK Göteborg startade rekryteringsprocessen i torsdags.

”Av respekt för Poya och för att vi vill vara både schyssta och professionella hade vi innan dess inte tagit några kontakter med potentiella efterträdare. Nu har vi kommit längre och vi arbetar med flera olika spår. Det är mycket som ska klaffa men det viktigaste är att det blir rätt snarare än att det blir en snabb lösning”, säger klubbdirektör Max Markusson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Ge Ferran laget

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Kennet Andersson

Allsvenskan i fotboll

Fotboll