Isak: Barcelona får med sig domslut hit och dit

avAlexandra Jonson

Publicerad:
Uppdaterad:

BARCELONA. Det blev till slut förlust på Camp Nou men det kan inte lägga skugga över Real Sociedads fantastiska säsong.

– Vi har satt oss i en bra situation för att åstadkomma något riktigt stort, säger Alexander Isak till Sportbladet efter matchen.

Efter att ha avancerat till finalen av Copa del Rey för första gången på 32 år kom Real Sociedad till Camp Nou med förhoppningen att ta död på ännu en förbannelse. Att ta poäng borta mot Barcelona för första gången sedan 1995, när Real Sociedad tränaren Imanol Alguacil då var en av spelarna på planen.

– Jag hade inte koll på de siffrorna, så det var inget jag hade i huvudet, men jag tycker att vi har visat väldigt mycket den här säsongen, vi har visat att vi kan göra det mesta, säger Isak.

Knäcktes av VAR-beslutet

Det såg även länge ut som att Real Sociedad äntligen skulle få med sig poäng från Camp Nou, men ett sent VAR-beslut gav straff till Barcelona som Messi gjorde mål på och blev matchavgörande för katalanerna.

– Det är en jämn match, vi gör en väldigt bra insats, vi sätter press på dem och spelar vårt spel. De har marginalerna med sig dag, domslut hit och dit men det är inget vi ska klaga på för mycket, vi gör det bra och tyvärr får vi inte resultatet med oss.

Som många andra var svensken inte imponerad av VAR-systemet.

– Det finns saker och ting som kan förbättras, det är inte hundraprocentigt idag. Men ibland har man domsluten med sig och ibland emot sig. Får man besluten med sig så klagar man inte med det finns förbättringspotential i systemet, helt klart.

Isak fick återigen plats i startelvan och är numera självklar i Imanol Alguacils lag

– Det är en stor upplevelse att spela här på Camp Nou, det här är de roligaste matcherna, det var kul idag. Samtidigt var det tråkigt att vi inte får med oss resultatet. Det är inte enkelt att skapa chanser mot Barcelona på Camp Nou, men vi och jag lyckas ta oss igenom några gånger.

Byttes ut med en kvart kvar

Precis som i tidigare matcher blev Isak dock utbytt, idag med femton minuter kvar och han kände att han hade betydligt mer att ge.

– Man vill spela hela tiden, men som du säger när folk börjar bli lite trötta så har jag kvar min energi, men det är som det är. Tränaren gör de bytena han vill och det får man respektera.

Det har varit en fantastisk säsong för skandinaver i LaLiga. I Real Sociedad har Alexander Isak och norska Martin Ødegaard tagit en nyckelroll i klubbens succésäsong. Medan Martin Brathwaite imponerat så mycket i Leganés att Barcelona värvade dansken.

Under lördagskvällen fanns samtliga tre från start när två av de bästa klubbarna i ligan gjorde upp.

– Det är kul att se skandinaviska spelare på den här nivån, det är klart att man ser det kommer fram fler och fler. Det är kul att dela plan med skandinaviska spelare, säger Isak.

Jämförs med klassiska upplagorna

Barcelona tog alla poäng den här kvällen men Real Sociedad är kanske det lag som imponerat mest i Spanien den här säsongen och det jämförs redan med klubbens storhetstid på 80-talet.

– Man känner absolut att det är en väldigt bra stämning i staden och klubben. Fansen stöttar oss fantastiskt bra. Det är otroligt, vi får fortsätta jobba hårt för att behålla de. Det är väldigt häftigt, samtidigt har vi inte riktigt åstadkommit något än. Vi vill mer men vi har satt oss i en väldigt bra situation för att åstadkomma något väldigt stort.

Real Sociedad har en av ligans yngsta trupper, där Isaks 20 år är långt från det yngsta. Något som hjälpt till att skapa en väldigt bra sammanhållning i truppen.

– Stämningen är på topp vi har många unga spelare, det är mycket mod i vårt lag, vi vågar spela vårt spel och vi har en tränare som verkligen är driven för att spela fotboll oavsett vem som spelar, jag trivs så bra, säger Alexander Isak

Foto: Alex Caparros / Getty Images Europe
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM