Petronella Ekroth

Ekroth om Ronaldo: ”Vi blev tystade”

Spelarna i Juventus fick munkavle efter att Ronaldo anklagats för våldtäkt

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt.

Då lade Juventus munkavle på samtliga spelare.

– Det fick vi inte prata om. Vi blev tystade till att inte nämna det överhuvudtaget, säger Petronella Ekroth till Expressen.

Efter ett år i Turin och Juventus är Petronella Ekroth tillbaka i allsvenskan. Senare i dag ställs hennes Djurgården mot Limhamn Bunkeflo 07. Hon har tidigare berättat om den tuffa tiden i Serie A-klubben, trots dubbla titlar.

– Det känns lite som att man är i ett fängelse. Man kan inte heller riktigt göra allting man vill och då blir det lätt att man får visa en sida av myntet. Men det finns så mycket mer som döljer sig bakom som man tyvärr inte kan prata om eller visa och så vidare, sa hon i podden Ofilterat och fortsatte:

– Man är väldigt begränsad i olika saker. Vissa saker får man inte göra och vissa saker är okej att göra. Man känner lite att man kanske tappar sig själv i det också. Vem man är och vad man kan göra, vad man får göra. Det har varit tufft.

”Skulle hålla låg profil”

Under samma säsong blev klubbens kanske största profil Cristiano Ronaldo anklagad för en våldtäkt, som ska ha ägt rum i Las Vegas 2009. Ronaldo har sedan dess nekat till alla anklagelser.

Petronella Ekroth berättar hur Juventus valde att hantera situationen. För Expressen säger 29-åringen att spelarna helt enkelt inte fick prata om det.

– Man fick inte tycka till om saker och ting, utan man skulle hålla låg profil och jobba efter klubbens värderingar. På det sättet blev man väldigt stängd och jag kände att mina egna åsikter kanske försvann. Man blir verkligen Juventus på något sätt, och får ställa in sig i vad de anser är rätt och fel, säger hon.


PODD: Aftonbladet Daily om Ronaldos flykt efter anklagelserna om våldtäkt

Vår nyhetspodd Aftonbladet Daily pratar om våldtäktsanklagelserna som riktats mot fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo. Gäster i avsnittet är Johanna Frändén och Patrik Brenning.

 Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 

Eller lyssna direkt genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnan talar ut om tiden i Juventus: Lite som i ett fängelse

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Petronella Ekroth

Cristiano Ronaldo

Juventus FC

Djurgårdens IF

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Våldtäkt