London Calling

”Spelet bakom Rooneys tröjnummer i Derby”

London Calling: Dagens engelska nyhetssvep

avFrida Fagerlund

LONDON. En skandal, sillyrykten i Tottenham och så mysteriet kring Wayne Rooneys tröjnummer.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SKANDAL

Fler uppgifter har framkommit i pedofilskandalen som skakade om England. Nu visar det sig att Eddie Heath, som förgrep sig på ett antal barn under tiden i Chelsea på 70-talet, hade kunnat stoppas. Dario Gradi, som vid tidpunkten arbetade ihop med Heath, mottog ett klagomål gällande ett övergrep på en pojke i en dusch. I stället för att anmäla kollegan åkte Gradi hem till pojkens föräldrar för att sopa händelsen under mattan. ”Jag hade inga intentioner på att få Eddie att hamna i trubbel”, har Gradi förklarat, något som nu upprör engelsk media. Daily Mails Martin Samuel skriver bland annat att ”Gradi förådde de utsatta barnen”.

DAGENS SILLY

Det verkar som att det är i Tottenham och Manchester United som det kommer hända stora grejer under Deadline Day. När till och med The Guardian hävdar att Paulo Dybala ligger i långtgående förhandlingar med Spurs kan vi nog se den övergången som högst trolig. Problemet är att Juve-spelaren fortsätter vara girig och kräver lika hög lön som Harry Kane, något klubben inte lär gå med på.

Philippe Coutinho fortsätter givetvis också vara ett hett spår för Spurs. Samtidigt sägs i alla fall Christian Eriksen hamna i Manchester United. Vilket då troligtvis innebär att Paul Pogba hamnar i Real Madrid (vars transferfönster har öppet ett tag till). Fortsättning följer...

Foto: GETTY

DAGENS SNACKIS

Hur kunde egentligen Derby ha råd att värva Wayne Rooney? Den förre Manchester United-spelaren blir Championships dyraste med en lön på omkring en miljon kronor i veckan. Nu visar det sig att ett onlinekasino från Gibraltar möjliggör övergången. Faktum är att det lär synas väldigt tydligt då Rooney kommer bära tröja nummer 32 som anspelar på spelbolagets namn ”32Red”. Något han själv inte har något emot (”de spelar ingen roll vilket nummer jag har”).

Eftersom Rooney kommer vara spelande tränare under Cocu behöver bara halva hans lön registreras som spelarlön. På så sätt kommer Derby även runt de finansiella regler som gäller för Championship. Smidigt!

Foto: Handout / Getty Images Europe
Wayne Rooney

DAGENS SVENSK

Under tisdagskvällen kom Football Inside med uppgifter om att Brentford var på väg att hämta in en andra svensk efter Pontus Jansson. Nu sägs Saman Ghoddos vara nära klubben, något som även Sky Sports källor bekräftar. Det verkar som att Amiens kommer få ganska bra betalt för anfallaren, närmare bestämt 82 miljoner kronor.

Dessutom uppges Emil Krafth, som har ryktats flitigt till Premier League de senaste veckorna, nu vara helt klar för Newcastle.

DAGENS HINT

Mason Greenwood, som imponerade stort under Manchester Uniteds försäsong, ser ut att ingå i Premier League-truppen till premiären mot Chelsea. 17-åringen saknades nämligen i det U21-lag som mötte Rotherham under tisdagskvällen.

United klarade sig dock bra ändå, mycket tack vare spelare som Tahith Chong, James Garner och Angel Gomes. 2–0 slutade matchen.

Foto: Thananuwat Srirasant / Getty Images AsiaPac
Mason Greenwood

DAGENS NUMMER

Måste vara åtta. Så många är nämligen engelsmännen bland tränarna i årets upplaga av Premier League. Inte sedan 2008 har det funnits lika många. Frågan är bara hur många som blir kvar säsongen ut...

ARTIKELN HANDLAR OM