Sparar spelare – för att bryta mörka sviten

Maltas drag mot Sverige – eller en bluff?

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

VALLETTA. Malta ställer inte upp med bästa laget mot Sverige.

Det var förbundskaptenen Ray Farrugias budskap på presskonferensen i går.

Men när startelvan släpptes inför avspark var det ett till synes toppat lag.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Sverige till spel utan Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen. Mittbacken kom till samlingen efter att fått en låsning i ryggen förra veckan.

Men i övrigt ställer Janne Andersson det han tycker är den bästa elvan på plan av de spelare han har tillgängliga – trots att Malta på papperet är en mycket lättare uppgift än tisdagens motståndare Spanien.

– Vi vilar inte spelare för att spara dem, sa han på gårdagens presskonferens.

Slutat sist i 25 år

Hans kollega här på Malta, Ray Farrugia, verkar resonera tvärtom.

På gårdagens presskonferens berättade den maltesiske förbundskaptenen att han inte kommer att ställa upp med bästa laget mot Sverige av den enkla anledningen att matchen borta mot Färöarna på tisdag är viktigare för malteserna. Seger där och man kommer nästan garanterat undvika att sluta sist i en kvalgrupp för första gången sedan kvalet till VM 1994. För då är Malta sex poäng före Färöarna eftersom man vann lagens förra möte med 2–1 på hemmaplan.

– Det kommer att finnas spelare som ställs mot Sverige som inte kommer att vara involverade mot Färöarna eftersom vi vill ställa upp med bästa möjliga lag i matchen i Torshamn, säger Ray Farrugia enligt Times of Malta.

Maltas störste är tillbaka

Maltas störste spelare genom tiderna, Michael Mifsud med 41 mål på 141 landskamper, är tillbaka i truppen den här samlingen.

Enligt Times of Malta lär han inte starta mot Sverige. Däremot hoppas förbundskaptenen att han avgör mot Färöarna och ser till att Malta inte slutar sist i gruppen för en gångs skull.

– Skulle det inte vara fint för maltesisk fotboll om Michael Mifsud har en nyckelroll om vi är tvungna att vinna mot Färöarna? Jag tycker att att det skulle vara en otroligt stor grej, säger Farrugia.

Uppdatering: När Maltas elva offentliggjordes 75 minuter före avspark visade det sig att förbundskapten Farrugia antingen bluffat i går eller ändrat sig det på vägen. För Malta ställer upp med vad som verkar vara bästa möjliga lag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM