Häckens mardröm: ”Korsbandet är av”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
 Peter Abrahamsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Peter Abrahamsson.

Peter Abrahamssons säsong är över.

Målvaktens korsband är av, meddelar Häcken på sin hemsida.

– Det är otroligt tråkigt, säger 32-åringen.

Det var i lördagens 1–3-förlust mot Djurgården som Abrahamsson tvingades utgå med en knäskada. Efter en magnetröntgen har man nu kunnat konstatera att korsbandet är av, vilket innebär att målvakten blir borta resten av säsongen.

– Jag får göra det bästa av det. Det är inte första gången någon har dragit korsbandet, så det är bara att göra det bästa av det, säger Abrahamsson i ett uttalande.

”Bäst i allsvenskan”

Häckens sportchef Sonny Karlsson lyfter fram 32-åringen som ”seriens bäste målvakt”.

– Personligen så tycker jag så klart att det är väldigt tråkigt för Peter. Sedan är det förstås väldigt dåligt för oss. Jag rankar honom som Allsvenskans bäste målvakt. Samtidigt måste vi se krasst på situationen, nu får Jonte chansen att visa att han är en allsvensk målvakt. Samtidigt är fönstret öppet nu och vi vill ha tre målvakter igång så vi får se över om vi kan låna. Vi har långa avtal med både Jonte och Peter så det är framför allt aktuellt att låna. Vi har redan börjat titta, säger han.

”Är sorglös”

På presskonferensen efter matchen uttalade sig huvudtränare Andreas Alm om vad det skulle innebära att förlora Abrahamsson en längre tid.

– Peter är en väldigt bra målvakt. Men jag är sorglös. Det är som med avstängningar. Kan han inte spela så får man byta. Vi vet att Peter håller hög klass. Men det är en stor möjlighet för Jonathan (Rasheed) att komma in, sa Alm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.