Elyounoussi kritiserar AIK: ”Väldigt besviken”

avOscar Rickstrand

Hans framtid i AIK är oklar.

Nu kritiserar Tarik Elyounoussi klubben.

– Truppen är egentligen för tunn. Jag är väldigt besviken över att vi inte har värvat fler spelare, säger han till TV2.

Med elva mål blev Tarik Elyounoussi AIK:s främsta målskytt i allsvenskan den här säsongen. Nu hänger norrmannen löst i klubben.

Hans kontrakt går ut i vinter och framtiden är fortfarande oskriven. En förlängning med AIK är inte avskriven, säger han till norska TV2.

– Vi har en väldigt bra dialog, men jag måste veta var klubben står och vilka ambitioner de har. Kommer det in nya spelare, och så vidare.

”Mycket måste förändras”

Han riktar samtidigt kritik mot sin klubb.

– Det är mycket som måste förändras, för det har varit en väldigt frustrerande säsong. Vi måste ha in nya spelare, truppen är egentligen för tunn. Jag är väldigt besviken över att vi inte har värvat fler spelare.

”Hade kunnat vinna skytteligan”

AIK blev fyra i allsvenskan i år. Elyounoussi beskriver placeringen som ”sur” och uttrycker frustration över att han inte fick fler starter som anfallare.

– Jag måste erkänna att det har varit några tunga perioder då jag gick runt och verkligen var förbannad. Jag var i väldigt bra form och det fungerade mycket bra med mig i anfallet. När jag flyttades bak var det längre fram till mål, och då gjorde jag inte så många mål. Om jag skulle fortsatt i fram hade jag kunnat vinna skytteligan .

ARTIKELN HANDLAR OM