London Calling

Oro i Arsenal: ”Klubbens DNA borta”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

LONDON. Medarbetare i Arsenals sägs vara oroliga och Roy Keane toksågar ett engelsk löfte.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Arsenals ledning sägs fortfarande backa Unai Emery men övriga medarbetarna anser att problemen går djupare än så. Det är The Mirror som skriver att pamparna Raul Sanllehi och Edu har gjort förändringar som har ”chockat” flera ur personalen som menar att ”klubbens DNA, det som Wenger ägnade lång tid åt att bygga upp, i princip är borta”.

Majoriteten av den förre tränarens stab har lämnat och andra, exempelvis assisterande Steve Bould, har halkat neråt i hierarkin. Nyligen lämnade även ungdomsrekryteraren Steve Morrow klubben och fler lär följa. Det är en ordentlig genomstädning som sker men Emery ska som sagt sitta säkert ett tag till.

DAGENS SILLY

Arsenal ska ha identifierat spelaren som förhoppningsvis löser (en del) av försvarsproblemen. Villarreal-spelaren Pau Torres kopplas ihop med den engelska klubben. Planen är i så fall att mittbacken ska anlända redan i januari för att bidra till att vända den negativa trenden samt målskillnaden.

DAGENS HYLLNING

Eden Hazard har fortfarande ett öga på Chelsea. När han under landslagsuppehållet fick frågor om Frank Lampard och hans gärning höll belgaren inte igen: ”Jag känner Frank, inte som manager men som spelare och han är en fantastisk kille. Han har redan nu visat att han kan bli en manager av världsklass. Nu spelar de med många unga, engelska spelare. Det är bra för både Chelsea och England”.

DAGENS SÅGNING

Gareth Southgate använde totalt 12 mittfältare under det avgjorda EM-kvalet. Av dessa gjorde Declan Rice flest minuter (475). Trots det toksågade Roy Keane honom i ITV:s studio som sände matchen mot Kosovo: ”Hans positionsspel behöver förbättras. Han är slarvig med boll, han jagar inte motståndarna tillräckligt väl. Han har spelat ur sig ur laget eftersom han inte har varit bra nog. Han måste imponera mer och ta chansen när han får den. Till och med kroppsspråket är fel. Han står på hälarna och joggar sedan av. Han gör samma misstag om och om igen och jag är orolig för nivån på hans fotbollsintelligens”.

Puh, ord och inga visor från gamle Keane där. Det ska sägas att den förre storspelaren tränade Declan Rice en kort period i det irländska ungdomslandslaget.

DAGENS THROWBACK

För tio år sedan hamnade den svenske domaren Martin Hansson mitt i en mardröm. Då kollapsade Irlands VM-dröm efter ett minst sagt kontroversiellt mål av Frankrike. Det visade sig att Thierry Henry hade tagit bollen med sig med hjälp av handen men målet godkändes i slutändan och avgjorde VM-kvalet.

Hansson medger för The Athletic att det var den värsta kvällen i hans karriär. På frågan vad han skulle säga till Henry om han träffade honom i dag svarar domaren: ”Jag skulle inte prata med honom”.

ARTIKELN HANDLAR OM