Viktor Elm skällde ut lagkamraten efter efterslängen

BORLÄNGE. Tvåmålsledning och slutminuter.

Då satte Herman Hallberg upp en onödig fot.

Han fick ingen reprimand från domaren – men däremot från sin lagkapten.

– Han säger till mig att det var onödigt och det håller jag ju med om, säger Hallberg om utskällningen från Viktor Elm.

Följ ämnen i artikeln

Kalmar ledde med två mål (och vann till slut också med det) och kvalmatchen borta mot Brage led mot sitt slut på Domnarvsvallen. Då rann det över för Kalmar FF-mittfältaren Herman Hallberg i en duell med hans ”nästan-namne” i Brage, Seth Kanteh Hellberg.

– Jag tycker han fullföljer efter jag ligger ner, jag gör en onödig benrörelse men hinner stanna innan jag gör något dumt, säger Herman Hallberg om sin, om inte fullföljda så åtminstone påbörjade, spark mellan benen på Bragekollegan.

En spark som fick Hallbergs lagkamrat, Viktor Elm, att reagera direkt.

– Det känns som han är på väg att göra en eftersläng och det kan förstöra hela situationen för oss så jag blev förbannad, säger Elm till C More efter slutsignalen om sin utskällning av kollegan.

– Han säger till mig att det var onödigt, och det håller jag ju med om, säger Hallberg efteråt.

Hur reagerar man i en sådan situation när man blir utskälld av en lagkamrat? Tar man det positivt?

– Ja, han tänker alltid på lagets bästa.

”Bra att de vaknar till”

Kalmarkaptenen Elm var inte helt övertygad om att Herman Hallberg talade sanning i den mixade zonen.

– Det tror jag inte han gjorde, tänkte jag säga. Men vi behöver inte prata mer om det. Vi redde ut det där och då, säger mittbacken.

Kalmartränaren Jens Nilsson var i alla fall glad över Elms reaktion.

– Det ska han (Hallberg) ha skäll för också. En spark mellan benen... Det är sådana detaljer som kan kosta. Bra att de vaknar till och börjar ställa de här kraven, säger KFF-tränaren.

Hur tog ”offret” för sparken situationen då?

– Han (Hallberg) var ganska arg på mig och vi hade lite dispyter under hela matchen. Jag kände inte att jag behövde lägga mig ner och skrika, för så ont gjorde inte den sparken, säger Seth Hellberg.

Spark i huvudet

Desto mer ont gjorde den höga sparken Bragemittfältaren ådragit sig från Romario tidigare under halvleken. En spark som lämnat ett synligt och blödande sår i Hellbergs panna.

– Det gör ju ont. Men det är bra, jag står ju här och pratar, säger Hellberg och minns tillbaka på händelsen:

– Det smäller och jag fattar inte först vad som hänt. Man är i sådant adrenalin så smärtan kommer först efteråt. Sen hör jag mina spelare säga ”är det bara gult, är det bara gult”. Jag fattar ingenting så jag lägger mig bara ner och skrattar. För mig är det självklart rött. Jag har sett flera situationer där man får sträckta dobbar i bröstet och får rött. Men det är inget jag ska gräma mig över.

Kände ni er förfördelade?

– Ja, jag hade kanske önskat ett annat färg på ett kort här och där. Men inte mer än så.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.