PSG krossade Marseille – igen

Marseilles fans förbjöds att se Le Classique borta mot PSG.

Det var nog lika bra.

PSG behövde bara 45 minuter för att städa undan gästerna med 4–0.

PSG mot Olympique Marseille ska vara en av årets häftigaste matcher i Ligue 1, ett rivalmöte med anor som haussas som den franska klassikern.

Men verkligheten är att alla OM-fans måste gå runt med en klump i magen inför dessa matcher nuförtiden. Sedan 2012 har lagen nämligen möts 19 gånger, PSG har vunnit 16 och kryssat de 3 övriga.

Och det 20:e mötet underströk bara klasskillnaden som råder lagen emellan. För trots att Neymar och Edinson Cavani inte spelade från start var det en total överkörning hemma på Parc des Princes.

Formstarke Mauro Icardi gjorde 1–0 på sin egen retur och nickade sedan in 2–0. Därefter tog Kylian Mbappé över och sprang med 3–0 och 4–0 innan halvtid.

Andra halvlek blev en avslagen historia och matchen slutade 4–0. Domaren kostade inte ens på sig en enda övertidsminut. PSG leder nu tabellen med åtta poäng före Nantes. Marseille är sjua, 13 poäng bakom de oslagbara rivalerna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.