Polis åtalas efter PL-spelarens död

Polis åtalas för mord efter Dalian Atkinsons död

avPatrik Brenning

Foto: Tony Harris / TT NYHETSBYRÅN

En polis åtalas för mord efter Dalian Atkinsons död.

Det tidigare Premier League-spelaren avled efter att ha blivit skjuten med en elpistol vid ett ingripande i augusti 2016.

Polisen kallades i augusti 2016 till stadsdelen Telford efter att en person larmat om ”oro för en persons säkerhet”. På plats sköt en polis den tidigare Premier League-spelaren Dalian Atkinson med en elpistol.

48-åringens hjärta stannade till följd av skottet och Atkinson dog på sjukhus 90 minuter senare. Nu åtalas två poliser för brott, varav en för mord.

– Den juridiska processen mot de två konstaplarna är nu igång och de har rätt till en rättvis rättegång, säger åklagaren Jenny Hopkins enligt Sky Sports.

Beslutet välkomnas av familjen

Beslutet välkonas av Dalian Atkinsons familj.

– Men de beklagar att det redan gått mer än tre år sedan Dalians död, säger familjens representant Kate Maynard i en kommentar.

Dalian Atkinson blev en stor profil i Aston Villa när han gjorde 23 ligamål på 85 matcher mellan 1991 och 1995. Engelsmannen kom senare att även representera storklubbar som turkiska Fenerbahce och engelska Manchester City innan han 2001 lade skorna på hyllan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll