Thelin matchhjälte i Malmös vändning

Publicerad 2024-05-28

MALMÖ. Isaac Kiese Thelin avgjorde när Malmö FF vann med 2–1 mot Elfsborg.

Han gjorde säsongens nionde mål.

– Sergio (Peña) slog in den perfekt och bra tajming av mig, säger Kiese Thelin om matchavgörandet.

Följ ämnen
Malmö FF

Den regerande svenska mästaren Malmö FF kommer snart gå till sommarvila i serieledning efter ännu en seger under tisdagskvällen.

Isaac Kiese Thelin styrde in det avgörande målet på ett inspel i den 57:e minuten, vilket också innebar att han blev målskytt för tredje matchen i rad.

– Det var en bra match av oss igen. Elfsborg är svårspelade. Vi var bra, skapar många chanser men skulle gjort fler mål. Om det var vår bästa match? Jag vet inte.

Vad säger du om ditt mål?

– Vi kom till fler och fler lägen, men jag fick mitt första vid målet. Det var fint spel. Sergio slog in den perfekt och bra tajming av mig.

Vände matchen

Thelin är nu också ensam skytteligaledare i allsvenskan. Han kliver ifrån lagkamraten Erik Botheim som har gjort åtta mål.

– Jag sa till honom att ”ditt mål kommer”. Jag bryr mig inte om det där så länge vi vinner, men det är alltid kul att göra mål, säger Kiese Thelin.

Malmö FF var det bättre laget i matchen, men tvingades vända ett underläge efter Arber Zenelis mål i nionde minuten. Hugo Bolin blev målskytt för andra matchen i rad när han kvitterade för MFF.

20-åringen är född i Borås och fostrad i Sjömarkens IF innan han kom till MFF när han började fotbollsgymnasiet som 16-åring.

– Extra skönt att göra mål mot Elfsborg. Jag har många kompisar som är elfsborgare och några av dem var på plats i dag också, ler Bolin.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin:

– Vi har några riktigt bra omställningslägen och det är dem vi måste sätta mot Malmö borta. Med lite tur hade vi kunnat få med oss en poäng, utan att säga att det hade varit välförtjänt. Malmö var bättre.

En match kvar

Båda lagen har ytterligare en match kvar innan sommarledigheten.

MFF möter Brommapojkarna på bortaplan och Elfsborg spelar västkustderby mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.