Eriksson: ”Jansson borde fått rött”

Publicerad 2023-09-03

MALMÖ. Två av allsvenskans största profiler hamnade i ordbråk efter klassikermötet.

Sebastian Eriksson tycker att Pontus skulle fått rött kort.

– Han får ta och analysera om det där, Sebastian, säger Jansson med glimten i ögat.

Följ ämnen
Malmö FF
IFK Göteborg

Malmö FF-IFK Göteborg väcker alltid starka känslor hos alla inblandade – inte minst hos spelarveteraner med stora klubbhjärtan förstås.

Efter 2–2-matchen var Sebastian Eriksson irriterad på en hel del, vilket inte är någon överraskning. Bland annat tycker Blåvitt-profilen att MFF-kaptenen Pontus Jansson skulle blivit utvisad i matchen.

”Nästan rött direkt”

Erikssons resonemang tog avstamp i Janssons satsning på Gustaf Norlin ute vid sidlinjen, framför IFK:s bänk, i första halvlek och som fick Blåvitt-bänken att flyga upp.

– Det är klart vi reagerade. Han satsade ju allt han har och vi fick inte ens frispark, säger Eriksson.

Är satsningen över gränsen?

– Nej, det tycker jag inte, men det är absolut frispark. Pontus är tung när han kommer där i hög fart och domarna vågade inte ens blåsa frispark. Han hade tre situationer i den här matchen. Han fick ett gult kort, och sedan hade han en till på (Astrit) Selmani som är nästan rött direkt. Men domaren (Fredrik Klitte) orkade inte stå emot i dag.

Han vågade inte visa ut honom?

– Nä, Klitte blev lite feg i de lägena i alla fall. Det brukar vara så när man spelar mot Malmö borta, säger Eriksson.

”Han är en fin karaktär”

När Jansson får höra om Erikssons utspel svarar han först med ett leende:

– Jag höll på att dra Sebastian Eriksson på ett nacksving det sista som hände. Men jag fick hålla tillbaka mina känslor. Men han är en fin karaktär.

Ska du vara glad att du klarade dig undan ett rött?

– Den varningen jag fick tycker jag är hård. Frispark? Ja. Jag stoppar en kontring men vi är fyra-fem man bakom. Tacklingen på Astrit...all respekt till honom som reser sig upp direkt och ger mig en high five.

Om Norlin-tacklingen säger Jansson:

– Det var många dueller på varandra och så gick vi in axel mot axel. Han är lite mindre än vad jag är och jag träffade honom på revbenen eller i sidan. Sedan att han flög lite extra…jag vet inte. Men hade jag fått gult kort där så hade jag inte stoppat den kontringen i andra halvlek och tagit ett gult. Så han får analysera om det där, Sebastian. (leende).