Jesse Lingard tröstade sig med alkohol i United

Publicerad 2023-01-19

Jesse Lingard drack alkohol regelbundet i Manchester United.

Orsaken var att bland annat kunna hantera hånen från klubbens supportrar.

– Jag försökte förtränga vad som hände, men det gjorde det tio gånger värre, säger han i en engelsk podd enligt Daily Mail.

Följ ämnen

Jesse Lingard berättar att han ”drack för att ta bort smärtan”, karriären i Manchester United föll ihop och han kämpade mot mentala demoner.

Pressen att prestera, trakasserier från fansen och hans mamma Kirstys kamp med depression tömde totalt hans entusiasm för fotbollen när karriären slog i botten under säsongen 2019/2020.

– Jag drack innan jag skulle sova och tog en sängfösare. Jag ser tillbaka nu och tänker "vad gjorde jag det för?", men jag behövde något för att försöka ta bort smärtan, säger Jesse Lingard.

När hans mamma var inlagd på sjukhus för sina problem fick han ta hand om sina yngre syskon, bror Jasper som då var 15 år, och syster Daisy-Boo om då var 11 år.

– Jag utsattes för så mycket förolämpningar. Jag var redan nere på botten och jag behövde prestera. Jag gick igenom saker som omgivningen inte visste om, det kändes som att jag hade världen på mina axlar, säger Jesse Lingard.

”Var totalt blank”

Det nådde en punkt där han, trots sina ansträngningar för att dölja sina problem för lagkamrater på träningen, var tvungen att öppna upp för Ole Gunnar Solskjaer.

– Jag var på planen men jag ville inte vara på planen, jag ville inte spela. Jag ville inte sluta med fotbollen, jag skulle aldrig ha slutat med fotbollen, men jag behövde en paus. Jag kom till matcherna totalt blank, det är klart att jag spelade dåligt, säger Jesse Lingard.

Den norske huvudtränaren hjälpte honom mycket genom att bry sig och fråga regelbundet hur det var med hans mamma.

Vid 30 års ålder har den offensiva spelaren lämnat Manchester United för Nottingham Forest.

Tiden i Manchester United sträckte sig över elva år från 2011 till 2022.