Häcken vill såra Chelsea: ”De är inte omänskliga”

Publicerad 2023-12-20

GÖTEBORG. Halvvägs in i Champions League är det fem lag som är obesegrade.

Barcelona, Olympique Lyon, Bayern München, Chelsea och Häcken.

– Det är sjukt faktiskt. Jag tror inte någon hade de förväntningarna, säger Rosa Kafaji.

Nu kan Hisingslaget dessutom säkra en kvartsfinalplats redan i kväll.

Efter att ha förlorat SM-guldet på målskillnad har Häcken stått för en succéartad Champions Leaguehöst.

Med sju inspelade poäng toppas svenskorna gruppen före Chelsea, Paris FC och Real Madrid.

– Jag tror att efter första matchen när vi vann så var alla bara väldigt chockade och tänkte bara så här okej det är en engångsgrej. Sen tror jag att när vi har gjort två bra matcher till mot skickliga lag då får man lite mer respekt för oss, säger Rosa Kafaji.

”Då vore jag knäpp”

Och på onsdagskvällen kan Häcken spela till sig en tidig julklapp. Vid seger är laget klara för kvartsfinal, men då krävs det att de besegrar ett stjärnspäckat Chelsea.

– Fördelen med att spela dubbelmöten är att man lär känna varandras styrkor och svagheter. Den starka poängen vi tar på bortaplan stärker vårt självförtroende, säger Mak Lind.

Vad de har identifierat för svagheter vill tränaren dock inte avslöja.

– Nu pratar de väl inte svenska i England men skulle jag säga exakt vilka före matchen vore jag knäpp, säger han och fortsätter:

– Vi vill kunna känna att vi kan såra motståndet och en av de detaljerna är att man verkligen tittar vart de är svaga. För att de är inte omänskliga.

I London handlade det mycket om att kriga sig till en poäng. På hemmaplan hoppas Häcken kunna hålla i bollen mer.

– Inget kommer gratis i de här matcherna. Det gäller verkligen att kriga varenda match och spela på topp. Det är det jag tycker vi har gjort som lag, säger Kafaji och fortsätter:

– Vi har fokuserat på att hitta de ytorna som vi såg under matchen sist och hur vi ska utnyttja de ytorna för att skada dem.

Dåliga minnen från Göteborg

Under tisdagskvällen anlände också Chelsea till Göteborg. En stad de inte varit i sen de åkte på en förnedrande tung förlust mot Barcelona i Champions League-finalen 2021.

– Det är ett nytt år för oss. Vi är bara glada att spela Champions League, det är en turnering vi vill vara i. Jag är säker på att Sam instämmer i detta. Vi har växt som lag sen vi var här senast. Förhoppningsvis kan vi fortsätta visa det mot Häcken, säger Chelseas tränare Emma Hayes.

På frågan hur det är att vara tillbaka i Göteborg adresserar superstjärnan Sam Kerr inte matchen de spelade överhuvudtaget.

– Sist vi var här var under covid så jag hoppas jag får se staden. Arenan ser fin ut så jag ser framemot att spela här och att möta Häcken igen.

Emma Hayes.

Och det är ett revanschsuget Chelsea som har checkat in.

– Varje match är en match vi måste vinna, det är vår mentalitet och vi var besvikna på vår prestation förra veckan, säger Hayes och avslutar:

– Det kommer koka här. Det kommer vara en svårspelad arena och vi spelar mot en motståndare som är väldigt självsäkra i det de håller på med. De har haft ett fantastiskt år, framförallt i Champions League.

Matchen mot Chelsea spelas på Bravida Arena onsdag 20 december med avspark 21.00. Den sänds på DAZN och SVT.