Becks uthängd i stor mejlskandal

Foto: Jon Super / AP TT NYHETSBYR N
David Beckham i en välgörenhetsmatch i november 2015.
FOTBOLL

Han benämns som ”golden boy of British sport” och har länge setts som en ikon för välgörenhet.

Nu läcker mejlen som avslöjar David Beckham.

Flera korrespondenser med agenter och rådgivare riskerar nu, enligt brittiska medier, att svärta ner ”Becks” tidigare fläckfria rykte.

Foto: Tim Ireland / AP TT NYHETSBYR N

”Unappreciative c****” och ”unless it’s a knighthood, f*** off”.

Orden kommer från fotbolls- och stilikonen David Beckham i en mejlkorrespondens med en av sina rådgivare och riktas mot kommittén som beslutar vem som ska adlas av Queen Elizabeth II.

I en stor läcka signerad Fotboll Leaks, som franska sajten Mediapart publicerar, avslöjas David Beckhams desperation över att bli adlad.

I mejlen framgår också att Beckham försökt utnyttja sitt eget välgörenhetsarbete för Unicef för att öka sina chanser att bli adlad.

Men också att han inte varit så generös som han gett sken av vad gäller att donera pengar till organisationen, som hjälper barn i nöd.

”Mina jävla pengar”

Sex månader efter att ha startat sin fond hos Unicef – ”The 7 Fund” – försökte rådgivaren Simon Oliviera övertala Beckham att donera pengar.

Oliviera hittade två uppdrag; det ena var att delta vid invigningen av en arena vid afrikanska mästerskapen och det andra var att delta på en gala i Shanghai. Båda uppdragen skulle belönas med en miljon dollar och Oliviera föreslog att ”Becks” skulle skänka pengarna direkt till sin egen fond.

”Låt oss fundera på saken, för inget av alternativen låter särskilt bra. Det blir ju som att jag sätter in en miljon (dollar, reds.anm) av mina egna pengar in på fonden. Hade inte fonden funnits så hade jag fått pengarna. Det är mina jävla pengar”, skrev Beckham som svar, enligt Football Leaks.

Krävde ersättning

Läckorna påstås också bevisa att den i dag 41-årige stjärnan krävt ersättning för en flygresa i samband med uppdrag för Unicef.

”Becks” ska ha krävt att Unicef ersätter honom med 6 685 pund för en förstaklassbiljett till Asien när han i själva verket tog ett helt annat flyg – ett privatjet – som sponsorer för en annan gala han skulle besöka i samma land betalade för.

I ett annat mejl påstås en annan rådgivare tillika vän sedan barnsben, David Gardner, ha tryckt på vikten av att Beckham vårdar sin relation med Unicef, så att den åtminstone utåt sett ser bra ut.

”Samarbetet med Unicef är vitalt för hans varumärke”, stod att läsa i det mejlet.

Tidningen The Sun breder i natt på med stora skandalrubriker om mejlläckorna och skriver att ”Beckham och hans närmsta medarbetare riskerar att få sina rykten krossade”.

ARTIKELN HANDLAR OM