Danielson tränar med Djurgården igen: ”Komplex situation”

Marcus Danielson, 33, är i Sverige och tränar med Djurgården – igen.

Samtidigt är han alltjämt kontrakterad med kinesiska Dalian, utan att veta något om framtiden.

– Inte aktuellt för varken Marcus eller vår sida att han skulle avsluta sitt kontrakt i förtid eller att vi skulle ha diskussioner att köpa loss honom, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Efter att ha varit på utlandssemester efter VM-playoffspelet med landslaget så har Marcus Danielson, 33, landat i Sverige igen.

Och börjat träna med sin förra klubb för att hålla igång – igen.

Under torsdagens träning på Kaknäs så var Marcus Danielson iklädd Djurgårdsmundering och med i träning. Något som han även var under onsdagen.

Detta i väntan på en kinesisk ligastart som än är oklar när och hur den sker på grund av covidläget i landet.

”Situationen är komplex”

Precis som det är oklart när och hur han ens kan ta sig till landet.

– Det finns ett frågetecken för Marcus när han ska åka och hur det står till med kinesisk fotboll. Sen måste han ju hålla igång. Och det är okej för så väl oss som Dalian, säger sportchef Bosse Andersson till Sportbladet angående Danielsons närvaro på Kaknäs.

– I grunden har han ett kontrakt med Dalian som löper ut efter säsongen. Det finns en osäkerhet i Kina i dag på grund av rådande covidrestriktioner. Några städer är hårt drabbade och kan inte bedriva sin fotbollsverksamhet. Situationen i landet är komplex. Situationen för Marcus och de utländska spelarna som är i Kina är också komplex. Men i grund och botten har Marcus ett kontrakt över säsongen. Och det förhåller vi oss till och även Marcus.

Inte aktuellt att köpa loss

Bosse Andersson fortsätter med att konstatera att det inte i dagsläget är på tal att försöka lösa honom från kontraktet med Dalian i förtid.

– Det är inte aktuellt från varken Marcus eller från vår sida att han skulle avsluta sitt kontrakt i förtid eller att vi skulle ha diskussioner att köpa loss honom. Däremot följer vi givetvis utvecklingen.

Marcus Danielson själv avböjde att prata med Sportbladet efter torsdagens träning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.