Robin Quaison

Robin Quasions uteblivna julfirande: ”Barnens glädje räcker”

Av: 

Cesar Fältskär

Linn Nordström

FOTBOLL

Det blir inget julfirande för Robin Quaison i år.

Men landslagsstjärnan har tagit på sig rollen som Karl-Bertil Jonsson – och har delat ut 1 000 julklappar genom sin stiftelse.

– Att få se barnens glädje räcker mer än väl för mig, säger Quaison.

Att ge är att få, sade en vis person någon gång.

Det har svenska landslagsstjärnan Robin Quaison anammat nu i juletider, och har sett till att hjälpa skolbarn runt hans gamla hemtrakter i Järvaområdet.

Tillsammans med sin stiftelse Quaison Foundation har han tagit på sig rollen som Karl-Bertil Jonsson och har delat ut över 1 000 julklappar.

– Julen för mig har alltid varit en höjdpunkt på året. Så att kunna dela ut julklappar och bidra till barnens glädje betyder väldigt mycket för mig, säger Quaison som är ambassadör för stiftelsen.

”Utan honom hade inget av det här varit möjligt”

28-åringen startade stiftelsen under sommarens EM, och anordnade flera evenemang på hemmaplan där barn fick mat, träffa spelare och se på Sveriges matcher.

Inför julen har Quaison Foundation delat ut gympapåsar med massvis av skolmaterial och kläder.

– Tusen gympapåsar fyllda med pennor, linjal, pennskrin, nyckelband, anteckningsblock, mössor och t-shirt. Gympapåsarna är från Adidas och resten av sakerna är donation från Robin Quaison. Utan honom hade inget av det här varit möjligt, säger Poja Tahmi, medgrundare till stiftelsen.

Gåvorna har getts till barn som kanske annars inte får några julklappar, eller inte firar jul, så de ska slippa komma till skolan efter jullovet med en klump i magen.

– Det är inte alla som firar jul och det är inte alla som får julklappar. Vi har själva den erfarenheten och det är inte alltid en bra känsla att komma tillbaka till skolan efter jullovet och inte ha fått något, säger Tahmi.

– Vi vill inte att något barn ska känna så. Vi börjar i Järvaområdet och sen hoppas vi kunna nå ut till flera.

Quasion Foundation jobbar mycket för att hjälpa barn, framförallt i Järvaområdet. Men man ser sig också om.

– Stiftelsen fokuserar på mer än bara fotboll och idrott så vi kom gemensamt fram till att vi ville hjälpa skolor kring Järvaområdet. Det är där vi som jobbar med stiftelsen kommer ifrån och där vi själva gått i skolan.

Ett stillsamt julfirande i Saudiarabien

Den svenska landslagsanfallaren, som inför säsongen lämnade Bundesliga-laget Mainz och flyttade till Al Ettifaq i Saudiarabien, kommer däremot inte att ha något storspäckat julfirande på hemmaplan.

– I år ska jag fira jul här i Saudi. Vi spelar match under julhelgen så för min del blir det inget stort alls, säger Quaison.

– Men att se barnens glädje räcker mer än väl för mig.

Poja Tahmi berättar om den respons man fått från flera barn.

– Mottagandet har varit helt fantastiskt. Det har varit så värmande, de har blivit så glada och tacksamma. Vi har försökt komma i kontakt med så många skolor som möjligt, vissa skolor ville eller kunde inte ta emot oss men de skolor vi besökt har tagit emot oss med öppna armar.

– Barnen ska påminnas om sina drömmar när de håller i pennorna i skolan eller har sina saker på sig.

Quaison har denna säsong gjort fyra mål på tolv matcher i den saudiska ligan. Hans Al Ettifaq återfinns på en åttondeplats i tabellen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Robin Quaison

LÄS VIDARE

Bank: Malmö FF är för stora för one night stands

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Robin Quaison

Bundesliga

Fotboll

Jul

Herrlandslaget i fotboll